Ljubav u zraku
StoryEditor
Romantični tjedan u najromantičnijoj destinaciji Europe

Nin u Romantičnom tjednu postaje ljubavno utočište

Po čitavom su gradu postavljeni romantični scenski punktovi: mjesta za poljupce ispod romantičnih lukova, klupe ljubilice, kiss pointi, kočije, ukrasna srca u obliku zastavica, raskošno cvijeće...

Od 2015. godine, kraljevski grad Nin ponosno nosi titulu jedne od najromantičnijih destinacija Europe prema ocjeni renomirane internetske platforme EBD. Ovaj prestižni naslov stavlja Nin u društvo istaknutih gradova poput Venecije, Rima i Pariza koji su već itekako poznati po svojoj romantičnoj privlačnosti širom svijeta. Nin je tim priznanjem postao nezaobilazna adresa za zaljubljene parove i sve one koji traže romantičnu idilu. Njegova bogata povijest, slikoviti pejzaži i šarmantni ambijent čine ga idealnom kulisom za ljubavne priče i nezaboravne trenutke.

image

Kočija ukrašena cvijećem privlači brojne goste

Scene kao iz romantičnih filmova

Ovaj tjedan u Ninu, sve do nedjelje, obilježava se deveti Romantični tjedan koji unosi poseban dah ljubavi u vruće ljetne dane. Čitav grad preplavljen je osjećajima strasti i nježnosti, neodoljivo podsjećajući na Valentinovo koje kao da se neočekivano ukazalo usred ljeta.

Nin postaje pravo malo ljubavno utočište, gdje se svaka ulica i svaki trg pretvaraju u scenu iz romantičnoga filma. U toplini ljetnog sunca, osjeća se da ljubav lebdi u zraku, spajajući srca i stvarajući nezaboravne trenutke za sve zaljubljene duše koje posjećuju ovaj predivan grad. Svaki kutak Nina ispunjen je romantičnom atmosferom - od predivnih zalazaka sunca na Kraljičinoj plaži do mirnih šetnji uz obalu. I najmlađi sugrađani osjećaju tu posebnu atmosferu, a i stariji bračni parovi ponovno otkrivaju svoju povezanost u ovom idiličnom okruženju.

Po čitavom su gradu postavljeni romantični scenski punktovi: mjesta za poljupce ispod romantičnih lukova, klupe ljubilice, kiss pointi, kočije, ukrasna srca u obliku zastavica, cvijeće... Na svakom koraku okruženi ste najvećim simbolom ljubavi – crvenim srcem. Razni dekorirani kutci u drevnome Ninu postali su neodoljiva točka za sve posjetitelje.

Svatko zastane pod šarmantnim lukovima i simpatičnim klupama ljubilicama kako bi fotografijom ovjekovječili posebne trenutke nježnosti.

image

Obiteljska idila

Vjenčanja i zaruke

Nin se s pravom može smatrati idealnom romantičnom destinacijom, čemu svjedoči činjenica da čak 50 % popunjenosti njegovih kapaciteta čine mladi zaljubljeni parovi, a njegovu romantičnu privlačnost potvrđuju brojne priče koje se odvijaju u njegovim slikovitim ulicama.

- Jedna od nevjerojatnih priča koja potvrđuje Nin kao romantičnu oazu jest posebno vjenčanje koje se održalo u Ninu 2019. godine. Ta posebna priča o ljubavi donosi dodatnu dimenziju našemu gradu. Mladi Englezi, Gemma i James, nakon osnivanja obitelji, odlučili su zakoračiti u bračnu zajednicu upravo u Ninu. Dodatnu emociju tomu daje činjenica da je Gemma zbog ljubavi prešla na katoličanstvo i odradila sve sakramente prije sklapanja braka, naglasila je dr. sc. Marija Dejanović, direktorica TZ Grada Nina.

Nastavljajući niz nevjerojatnih trenutaka, prošle godine se tijekom Romantičnog tjedna odigrala još jedna predivna priča. Par iz Dugog Sela kod Grgura Ninskog je, uz zvukove dalmatinske klape, obilježio svoj trenutak zaruka.

image

Ni najmanji ne mogu odoljeti romantičnim prizorima i ukrasima

Senzualni ritmovi Zumba partyja

U utorak navečer, kao dio Romantičnog tjedna, održao se nezaboravni Zumba party Plesnog kluba Zara koji je trajao puna dva sata. Okupio je mnogo strastvenih plesača koji su se prepustili ritmovima i energiji ove vesele aktivnosti. Opuštena atmosfera je bila ispunjena smijehom, a svi prisutni uživali su u rekreaciji na svježem zraku.

- Ljudi su se došli zabaviti uz latino američke plesove, egzotičnu glazbu, zaplesati i puni sreće i adrenalina otići svojim kućama. Apsolutno svi nam se pridružuju, i mladi i stari, i žene i muškarci, a posebno djeca koja najčešće probiju led i prva započnu plesati. Kroz zumbu se prožimaju salsa, bachata, samba..., sve su to plesovi koji se skupe u jedan mix i tako proizađe koreografija na pjesmu, a svakako je bilo zabavno i senzualno, kako i priliči ovakvomu događaju, ispričala nam je Meri Tičić de los Santos.

image

Užarena atmosfera na Zumba partyju

Snimite nezaboravan video čarobnih trenutaka

Tijekom nadolazećega vikenda, grad će zasjati u svojem najromantičnijem ruhu, budući da će se ninski ugostitelji i zajednica dodatno potruditi oko dekoracije objekata, koji su već sada ukrašeni crvenim balonima, ukrasnim srcima, balonima s natpisima LOVE...

No, to nije sve što ovaj vikend donosi - iščekuje nas i trenutak napetosti jer će tada biti i svečano proglašenje pobjednika, što će ujedno označiti vrhunac ovoga čarobnoga tjedna u gradu Ninu.

Turistička zajednica Grada Nina poziva Vas da stvorite svoj nezaboravan video tijekom romantičnog tjedna u predivnom drevnom gradu Ninu, snimljen u trajanju od 0,30 sekundi do 1 minute. Uhvatite čaroliju posebnih trenutaka i iskoristite dekorativne elemente koji će obogatiti Vašu priču i oslikati romantičnu atmosferu grada.

Nakon što ste stvorili svoj umjetnički video, pošaljite ga na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. gdje Vaš trud može biti nagrađen romantičnom večerom za dvoje u kraljevskom gradu Ninu, koju ljubazno daruju ninski ugostitelji. Također, tu su i pokloni poput suvenira i dragocjenih predmeta od strane lokalne zajednice, kao znak zahvalnosti za dijeljenje Vaše romantične priče. Uz romantično ukrašene kulise, stvorite nezaboravne uspomene i sačuvajte ih zauvijek, zahvaljujući čarobnom starohrvatskom gradu Ninu.

12.08.2023., 15:39h

ANDREA KRŠLOVIĆ
17. svibanj 2024 10:38