Mladenci, Petra i Thomas
StoryEditor
U HRVATSKU PO VJEČNO "DA"

Njemačka ljubavna priča proslavljena u Tkonu i u Biogradu

Petra i Thomas, 50-godišnjaci iz Njemačke, koji su svako ljeto borave kod prijatelja u Tkonu, svoju su dugogodišnju ljubav zapečatili kod matičara u Biogradu

Zadarski otoci i priobalje strancima sve više postaju destinacija za proslavu vjenčanja. Vjenčanje u Hrvatskoj, bila je želja i Petre Ascher i Thomasa Koppa iz Herzogenauracha kod Nürnberga u Bavarskoj.

- Naša ljubav je prije petnaestak godina započela u Njemačkoj. Već desetak godina ljetujemo u Tkonu, kod svojih hrvatskih prijatelja Goge i njezinog supruga Željka. Prijateljstvo s Gogom i Željkom, desetljeće ljetovanja na "vratima Kornata" te izleti u Biograd i Zadar, na Vransko Jezero i Krku i Kornate, bili su razlog za naše vjenčanje iz snova u vašoj predivnoj zemlji, u jednom će dahu Petra.

Ljubav priča nevjerojatne priče

Ako se bogatoj kulturnoj baštini pridodaju nevjerojatna ljepota prirode, koja privlači u sva godišnja doba, Hrvatska je zasigurno zemlja nevjerojatne, magnetne privlačnosti, a ljubav na otoku priča nevjerojatne priče.

- Uz veliku gostoljubivost i srdačnost naših prijatelja, zaljubili smo u čudnovate čari koje nudi spoj prirode i tradicionalnog otočkog načina života. Uživamo u ovom mjestu nadomak Biogradu i Kornatima, kazao je mladoženja Thomas.

Herzogenaurach je najpoznatiji je po tome što je dom glavnih međunarodnih tvrtki za sportsku opremu Adidas i Puma.

- Imam trgovinu s vunom raznoraznih boja za plesti odjeću, dok je moj Thomas specijalist elektrotehnike, reći će nevjesta Petra.

image

Ja te uzimam...

Suze radosnice

U matičnom uredu u Biogradu na Moru, 50-godišnji mladenci iz Njemačke okrunili su svoju dugogodišnju ljubavnu priču.

- Ima li nečeg uzvišenijeg za dvije duše nego kad osjete da su združene za cijeli život. Svaki je čovjek čovjeku zapravo lijek i svaka duša traži svoju srodnu kako bi bile u braku, zajedničkom životu, zaljubljeno će i emotivno nevjesta Petra, koja nije mogla sakriti suze radosnice.

Svadbena večera, organizirana u Tkonu, produžila se do kasno u noć. Neka su vjenčanja bezvremenska. Takvo je bilo romantično vjenčanje Petre i Thomasa.

- Ljeto je doba velikih romansi. Ljeto je najljepše kad se muškarac i žena vole, poruka je kumova, Goge i Željka.

"Uz veliku gostoljubivost i srdačnost naših prijatelja, zaljubili smo se u čudnovate čari koje nudi spoj prirode i tradicionalnog otočkog načina života. Uživamo u ovom mjestu nadomak Biogradu i Kornatima

Thomas Kopp

03.08.2024., 15:18h
VELIMIR BRKIĆ
16. rujan 2024 21:18