<p>Svečana dodjela ugovora u Obrovcu</p>
Svečana dodjela ugovora u ObrovcuZadarski tjednik
StoryEditor
STIGAO EU NOVAC

Novi početak razvojnog ciklusa Bukovice i Ravnih kotara

U Obrovcu su uručeni Ugovori o financiranju iz Programa podrške gospodarskoj i društvenoj revitalizaciji Ravnih kotara, Bukovice i Neretvanske doline u organizaciji Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Ugovore je uručio ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić

-To je novi početak razvojnog ciklusa u razvoju Bukovice i Ravnih kotara. Program je napravljen početkom godine na zajedničkom sastanku sa načelnicima i gradonačelnicima u Benkovcu. Iz tih deset ugovora realizirat će se projekti za koje vjerujemo da će pridonjeti napretku ovoga kraja. Biti danas u Obrovcu je bitna poruka za ovo područje, a to je razvoj i početak jednog novog razvojnog ciklusa. Radi se o vrlo vrijednim i kapitalnim projektima koji će doprinjeti prosperitetu i kvaliteti života stanovništva, revitalizaciji ovih područja, jer svima nama je interes spriječavanje daljnjeg iseljavanja i gospodarski razvoj. Kroz ovaj projekt u gradu Benkovcu na području gdje se nalazi Benkovački sajam graditi će se autohtona kućica, u Poličniku stambene zone za mlade obitelji, u Stankovcima sredstva idu za razvoj gospodarske i poslavne infrastrukture, u Škabrnji će se graditi Memorijalni centar za stradalnike u Domovinskom ratu. Siguran sam da će izrađeni projekti kad se realiziraju doprinjeti boljitak i napredak. Svima vama koji ste sudjelovali u izradi ovog programa i projektima još jednom čestitam.

Za područje Zadarske županije odobreno je financiranje 10 projekata u ukopnoj vrijednosti 3.630.000 eura, kod dva projekta nositelj je Zadarska županija, dva projekta gradovi, a kod 6 projekata JLS. Programom se u Zadarskoj županiji obuhvaćaju- gradovi Benkovac i Obrovac te općine Lišane Ostrovičke, Stankovci, Galovac, Polača, Škabrnja, Zemunik Donji i Poličnik. Ulagat će se u gospodarsku infrastrukturu, uključujući poduzetničke zone, poljoprivredni sektor i promet, društvenu infrastrukturu kao što su predškolske i školske građevine te građevine zdravstvene zaštite i socijalne skrbi, kao i komunalnu infrastrukturu, uključujući sekundarnu vodovodnu mrežu, te projekte zaštite okoliša i energetske učinkovitosti.

28.06.2024., 13:28h
01. srpanj 2024 07:28