Zd županija
StoryEditor
Svečana sjednica

Obilježen Dan Općine Zemunik

Svečanom sjednicom općinskog vijeća obilježen je Dan Općine Zemunik Donji i blagdan nebeske zaštitnice Kraljice mira-Kraljice Hrvata

U sklopu proslave svečano je otvorena nova sportska dvorana čiju je izgradnju u cijelosti financirala Općina Zemunik, a osim školskoj djeci bit će na raspolaganju sportašima i rekreativcima.

Načelnik ove općine Ivica Šarić uz ostalo je rekao kako je u tijeku izgradnja sustava odvodnje, projektiranje novog dječjeg vrtića te da se očekuje postupak javne nabave za izgradnju društvenog doma u Zemuniku Gornjem koji će se financirati kroz ITU mehanizam.

Svečanoj sjednici koja je održana u novoj športskoj dvorani nazočio je ministar regionalnog razvoja i fondova EU Šime Erlić, župan Božidar Longin, zamjenik župana Šime Vicković, predstavici gradova i općina sa područja Zadarske županije te brojni drugi gosti.

Čestitajući načelniku i njegovim suradnicima na uspješno provedenom projektu župan Božidar Longin je istaknuo:

"Još jedan od niza zajedničkih projekata na kojem smo radili je izgradnja Poljoprivredno-edukacijskog centra, kraj rasadnika Piket, na čemu smo godinama radili. Projekt je vrijedan gotovo 1,3 milijuna eura, a dovršetak se očekuje kroz otprilike mjesec dana.

Uvjeren sam kako je ovaj projekt nešto što Zadarskoj županiji treba i kako će njegovim ostvarenjem biti ostvaren veliki iskorak u području edukacije poljoprivrednika.

Na tome sustavno radimo, zajedno s našom Turističkom zajednicom, lokalnim proizvođačima i ugostiteljima. Sve to s ciljem povezivanja lokalne poljoprivredne proizvodnje i ponude s turizmom."

Župan je dodao kako u nizu projekata treba izdvojiti i sufinanciranje opremanja dječjeg  igrališta u centru Zemunika, sufinanciranje građevinskih radova na osnovnoj školi  u iznosu od 200 tisuća eura, a kako je rekao  u tijeku je izrada projektne dokumentacije   za dogradnju škole. 

"Osim kvalitetne infrastrukture, za ovdašnje žitelje svakako su od iznimne važnosti zdravstvena te socijalna skrb koju zajednički razvijamo.

Županija sufinancira smještaj u privatnim domovima za starije i nemoćne, kao i specijalističke preglede starijih osoba u sklopu Doma za starije osobe Zemunik te uslugu Pomoć u kući. ", dodao je još župan.

U programu svečanosti obilježavanja Dana Općine nastupila je ženska klapa Kandelora iz Zemunika.

image
Zd županija
image
Zd županija
image
Zd županija
image
Zd županija
image
Zd županija
20.08.2024., 11:23h
16. rujan 2024 21:09