<p>Javni poziv za dodjelu oznake HOP</p>
Javni poziv za dodjelu oznake HOPOtok PaŠman
StoryEditor
HRVATSKI OTOČNI PROIZVOD

Objavljeni pozivi za dodjelu bespovratnih financijskih sredstava i za dodjelu oznake HOP

Javni poziv za dodjelu oznake Hrvatski otočni proizvod otvoren je do 31. listopada 2024. godine

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Uprava za otoke, nedavno je objavilo dva javna poziva; Javni poziv za dodjelu bespovratnih financijskih sredstava za provedbu promotivnih aktivnosti Programa „Hrvatski otočni proizvod“ te Javni poziv za dodjelu oznake „Hrvatski otočni proizvod“ za 2024. godinu.

Prvi poziv obuhvaća prihvatljive aktivnosti koje su realizirane u 2023. godini, a odnose se na skupna događanja (sajmove, manifestacije, konferencije, radionice, edukacije/seminare i dr.) te na projekte i programe promotivno – informativnog karaktera,  koji pridonose ostvarivanju ciljeva Programa Hrvatski otočni proizvod.

Za dodjelu bespovratnih financijskih sredstava mogu se prijaviti: jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave i javne ustanove te udruge, savezi udruga, zadružni savezi i turističke zajednice, koji ne obavljaju gospodarsku djelatnost.

Visina iznosa sufinanciranja od strane Ministarstva po prijavljenoj aktivnosti može iznositi najviše 3.000 eura ako taj iznos predstavlja do najviše 85% ukupnog iznosa prijavljenih troškova za provedbu te aktivnosti. Javni poziv je otvoren do 29. ožujka 2024. i dostupan je na poveznici.

Drugi javni poziv ministarstva je poziv za dodjelu oznake Hrvatski otočni proizvod za 2024. godinu.

Oznaka Hrvatski otočni proizvod  dodjeljuje se otočnim proizvodima i nematerijalnom dobru u svrhu očuvanja otočne tradicije i identiteta. Zahtjevi se zaprimaju  do 31. listopada 2024. godine, a otočnom subjektu rješenje o dodjeli oznake HOP izdaje se na rok od pet godina.

Pozivaju se svi otočni subjekti kojima istječu ili su istekli ugovori o dodjeli prava označavanja kao i svi drugi zainteresirani otočni subjekti da svoje otočne proizvode prijave na ovaj javni poziv. Evidencija otočnih subjekata odnosno otočnih proizvoda s važećom oznakom  dostupna je na  sljedećoj poveznici.

Javni poziv je dostupan na sljedećoj poveznici. (OTOK PAŠMAN)

10.01.2024., 12:56h
01. srpanj 2024 10:58