<p>JADRANKA OKREŠA</p>
JADRANKA OKREŠAKaŽimir ŠkrbiĆ
StoryEditor
potpredsjednica OV-A OPĆINE Vir

Okreša: Kuća mi je pod opsadom, prate me, osjećam se nesigurno

O slučaju postavljanja cestovne barikade u virskom naselju Brdonja govori potpredsjednica Općinskog vijeća Općine Vir Jadranka Okreša, pred čijom je kućom postavljena prepreka

U jučerašnjoj emisiji Vijesti na HRT 4 aktualna politička i sigurnosna zbivanja na otoku Viru, vezana uz postavljanje cestovnih barikada u naselju Brdonja, predstavljena su kao "politička zona sumraka". Tim je povodom voditelj Petar Vlahov ugostio potpredsjednicu Općinskog vijeća Općine Vir Jadranku Okrešu, kojoj su u prošli četvrtak pored obiteljske kuće u Brdonji postavljene cestovne prepreke. Taj je dan u rano jutro potpredsjednica Okreša planirala put u Zagreb na pogreb preminulog supruga, a bila je u društvu načelnika Općine Vir Marina Radovića i vijećnika Srđana Liverića s kojima je istog dana bila i na sastanku u Zagrebu s ministrom regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šimom Erlićem.

– Izlaz iz svih životnih teškoća uvijek pronalazim u radu, a tako će biti i ubuduće, kazala je Okreša objašnjavajući kako joj je načelnik Radović ponudio prijevoz do Zagreba i službeno sudjelovanje na sastanku s ministrom Erlićem. No glavna tema razgovora bile su cestovne barikade poviše njezine obiteljske kuće, kao i cijeli niz počinjenih (ne)djela proteklog desetljeća koji spadaju u kategoriju brutalnih kriminalnih metoda i terorizma. Razbijanje automobila bivšem načelniku Kristijanu Kapoviću, fizički napadi na njegovu obitelj i upadi u kuću, pokušaji paljenja zgrade Općine Vir i zatvaranje sutkinje u zgradi Općine Vir nakon zatvaranja birališta na lokalnim izborima u Viru, bacanje molotovljevih koktela na turistički objekt načelnika Kapovića te paljenje automobila i obiteljske kuće općinske pročelnice Paole Žepine, samo su neka od tih zlodjela za koje nitko dosad nije odgovarao.

– Koliko mi je poznato, počinitelji su u tim slučajevima ostali nepoznati. Ne znam tko je i zašto postavio barikade, tko je nalogodavac i tko su počinitelji, ali se nadam da će se to otkriti. Odmah sam se ujutro obratila policiji i rekla da me već duže vrijeme uhode, snimaju, prate i pokušavaju zaplašiti te šire neistine na društvenim mrežama. Tražila sam da me se zaštiti, jer se ne osjećam sigurno. Kuća mi je pod opsadom, kazala je Okreša te potom objasnila zašto se na nju vrši takav pritisak.

– Nekadašnja većina u Općinskom vijeću kojima sam prije pripadala time pokušava prekriti svoj nerad i činjenicu da sam podržala proračun. Ništa se nije napravilo u godinu i pol dana, zato sam odlučila podržati proračun i načelnika Radovića, jer je bilo vrijeme da se većini stanovnika otoka Vira isplate naknade, dodala je aktualna potpredsjednica Općinskog vijeća koja je kao vijećnica izborne Nezavisne liste Frane Vučetića i članica Vira bez podjela ranije bila dio vijećničke većine, ali je krajem 2023. odlučila podržati proračun za 2023. i 2024. te time socijalnim kategorijama otočnog stanovništva, djeci, mladima, njihovim roditeljima i studentima osigurati dobivanje materijalnih potpora.

– Radila sam za interes većine stanovništva, a ne za interes pojedinaca, još je kazala potpredsjednica Okreša odgovarajući na pitanje voditelja Vlahova da li je virski prostorni plan bio jedan od uzroka razilaženja s prijašnjom većinom. Postavljanje barikada, ali i neovlašteno snimanje i praćenje, dodala je Okreša, prijavljeni su policiji.

09.01.2024., 13:25h
19. rujan 2024 03:37