<p>Poljana na otoku Ugljanu</p>
Poljana na otoku UgljanuArhiva OpĆine Preko
StoryEditor
MINIMALNE POTPORE

Općina Preko donijela odluku o pravu na novčanu pomoć za umirovljenike

Koliko je samo sastanaka i rasprava bilo potrebno da se donese odluka da umirovljenici dobivaju čak punih 15 eura mjesečno?

Mnogi se umirovljenici u Hrvatskoj suočavaju s ograničenim financijskim sredstvima, što rezultira neizbježnim izazovima u osiguravanju kvalitetnog života u poodmaklim godinama života. Iako su mnogi od njih posvetili desetljeća rada i doprinosa društvu, većina se suočava s minimalnim mirovinama koje često nisu dovoljne za pokrivanje osnovnih troškova života.

Temeljem Odluke o socijalnoj skrbi, Općina Preko objavila je na svojim službenim stranicama da pravo na novčanu pomoć ostvaruju umirovljenici čija je mirovina ili mirovina i ukupni prihod jednak ili manji od 270,00 eura mjesečno, i to po skupinama kako slijedi:

I. skupina – umirovljenici čija je mirovina ili mirovina i ukupni prihod jednak ili manji od 130,00 eura mjesečno, ostvaruju pravo na novčanu pomoć od 45,00 eura mjesečno.

II. skupina – umirovljenici čija mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznosi od 130,01 do 200,00 eura mjesečno, ostvaruju pravo na novčanu pomoć od 30,00 eura mjesečno.

III. skupina – umirovljenici čija mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznosi od 200,01 do 270,00 eura mjesečno, ostvaruju pravo na novčanu pomoć od 15,00 eura mjesečno.

Koliko je samo sastanaka i rasprava bilo potrebno da se donese odluka da umirovljenici dobivaju čak punih 15 eura mjesečno?

Zašto se ne ulaže više u dobrobit umirovljenika? Povećanje novčanih potpora umirovljenicima ne samo da bi olakšalo njihovu financijsku situaciju, već bi i odražavalo društvenu brigu prema onima koji su svojim radom izgradili temelje našeg društva.

15.01.2024., 14:05h
20. rujan 2024 00:06