Zadarska županija
StoryEditor
Niz projekata

Općina Ražanac napreduje krupnim koracima

Uoči blagdana nebeske zaštitnice Gospe od Ružarija, svečanom sjednicom obilježen je Dan općine Ražanac. Uz uvodno obraćanje predsjednika Općinskog vijeća Petra Miočića, načelnik Damir Jordan okupljene je izvijestio o nizu projekata koji se trenutno provode na području općine, posebno istaknuvši ulaganja u lučku infrastrukturu, modernizaciju javne rasvjete i projekt novog dječjeg vrtića u Radovinu. Također je najavio projekte koji se pripremaju u suradnji sa Zadarskom županijom, a riječ je o dogradnji školskih objekata u Ražancu i Radovinu

Župan Božidar Longin je naglasio kako je komunalna infrastruktura ipak onaj najvažniji temelj svakom daljem razvoju te da Zadarska županija nastoji biti pouzdan partner Općini Ražanac, vodeći se onim da je suradnja na svim razinama jedini učinkovit način za ostvarivanje uspjeha.

„Stoga moram istaknuti velike zahvate u luci koje je kroz prošlu i ovu godinu provela naša ŽLU, od sanacija luka u Ražancu i Rtini, vrijednih 1,2 milijuna eura, kao i izgradnju nogostupa uz ovdašnju županijsku cestu koju je izvela Županijska uprava za ceste. Također, sufinancirali smo i uređenje plaža te izradu projektne dokumentacije za vodoopskrbu na području Rtine i Jovića. Spomenut ću da je u završnoj fazi sanacija krova na zgradi PŠ Ljubač, a pred nama je novi investicijski ciklus u školske objekte sredstvima iz NPOO-a kroz koji planiramo rekonstrukciju i dogradnju zgrade matične škole ovdje u Ražancu te dogradnju PŠ u Radovinu“, najavio je župan dodavši da je sinergija nacionalne, regionalne i lokalne uprave jedini recept za uspjeh jer samo tako možemo ostvariti ravnomjeran razvoj svih dijelova naše županije.

Okupljenima su se obratili i ministar regionalnog razvoja i fondova EU Šime Erlić te saborska zastupnica Nikolina Baradić koji su istaknuli veliki broj projekata koji se trenutno provode i donose vidljiv napredak svih mjesta općine Ražanac, pohvalivši vrlo aktivnu općinsku administraciju.

Na svečanoj sjednici uručena su i godišnja priznanja laureatima. Nagradu Općine Ražanac zaslužili su Planinarska udruga Vrtolom, Dječji vrtić Ražanac i ugostiteljski objekt Toni.

Grb Općine Ražanac dodijeljen je Željku Šoši za iznimne zasluge u području vatrogastva, Ivi Mustać za odličan uspjeh tijekom školovanja i uspjehe na međunarodnim natjecanjima, Lovačkoj udruzi Kobac za brigu o zaštiti okoliša te kapetanu duge plovidbe Draganu Bolonji povodom humanog čina u pomorstvu tijekom spašavanja članova posade u Atlantskom oceanu.

image
Zadarska županija
image
Zadarska županija
image
Zadarska županija
image
Zadarska županija
image
Zadarska županija
07.10.2024., 14:36h
07. listopad 2024 15:54