Sjednica i molitva u načelnikovom ureduVelimir BrkiĆ
StoryEditor
ZORAN PELICARIĆ - PECO

Filipjanski načelnik na bolovanju, zamjenica Marijana Mrvičić

Zoran Pelicarić - Peco zbog zdravstvenih se problema nalazi na oporavku u OB u Zadru, a za svoju zamjenicu imenovao je Marijanu Mrvičić, dugogodišnju općinsku vijećnicu iz redova HDZ-a

Zoran Pelicarić - Peco (HDZ), načelnik Općine Sveti Filip i Jakov otvorio je bolovanje i imenovao svoju zamjenu do povratka na to dužnosničko mjesto. Kako je rečeno na sjednici Općinskog vijeća, održanoj sinoć, riječ je o Marijani Mrvičić, dugogodišnjoj vijećnici Općinskog vijeća iz redova vladajućeg HDZ-a.

- Privremeno preuzimam obveze načelnika kao zamjenica, dok se naš Peco ne vrati s bolovanja. To će biti samo ovlasti za nesmetano fukcioniranje Općine, kazala je Marijana Mrvičić iz Sv. Filip i Jakova.

image

Prva sjednica u 11 godina bez Pelicarića

Velimir BrkiĆ

Rad od jutra do sutra

Naime, privremena zamjenica za vrijeme zamjenjivanja općinskog načelnika shodno Zakonu o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, članak 43.a (NN 144/20), ovlaštena je obavljati samo redovne i nužne poslove kako bi se osiguralo nesmetano fukcioniranje općine.

Inače, sjednicu je obilježio vjerojatno prvi uopće izostanak Zorana Pelicarića, iz milja zvanog Peco, načelnika u trećem mandatu. Načelnik je radoholičar, kažu njegovi suradnici iz općinskog tima, ništa mu nije bilo važnije osim rada od jutra do sutra za dobrobit Općine i općinskih žitelja, ne misleći pritom na sebe i svoje zdravlje.

Sve je to, kažu, ostavilo traga na njegovo zdravlje kao i to što je uvijek bio korak, dva koraka ispred želeći pritom nadoknaditi sve ono što se dosad nije u općinskom priobalju i zaobalju napravilo, bez obzira na prepreke na koje je pritom nailazio.

image

Vijeće s više žena od muškaraca

Velimir BrkiĆ

Što brže ozdravljenje i povratak

Najemotivniji trenutci sjednice Vijeća bili su kad su se vijećnici i svi nazočni u načelnikovom uredu na prijedlog vijećnika Marina Colića, predsjednika Općinskog HDZ-a i direktora biogradskog Komunalca, pomolili za što brže ozdravljenje i povratak Zorana Pelicarića - Pece s molitvom Oče naš, kao i molitvom:

- Gospodine, milosrdni Oče, daruj mu snažnu volju i mir, da predano i s punim pouzdanjem u tvoje milosrđe, i vjerom u ozdravljenje što prije dođe svojoj obitelji i k nama, u svoj ured. I da stane na balun. Amen.

Na sjednici Vijeća pod predsjedanjem Igora Pedisića nazočilo je 10 od 13 vijećnika. Nazočili su: Igor Pedisić, Marin Colić, Renata Batur, Anamarija Matešić, Josipa Mrkić, Zelina Kadija, Marijana Mrvičić, Nina Pedisić, Željko Serdarević, Rafael Baričić. Nedostajali su Marin Katuša, Veljko Galešić i Ingrid Klarica.

Na sjednici su nazočili i pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Jure Jelenić, voditeljica Odjela financija i računovodstva Vlatka Budanović, pravnica Matea Mikulić, voditelj Odsjeka za razvoj i društvene djelatnosti Darko Mikas te Mirjana Zalović, ravnateljica Dječjeg vrtića Cvit.

15.03.2024., 12:38h
04. svibanj 2024 16:29