<p>Čišćenje cesta</p>
Čišćenje cestaOtok Pašman
StoryEditor
nabava vozila

Općini Pašman odobreno 15.000 eura bespovratnih sredstava za unapređenje komunalne usluge

Projektom se planira nabavka traktora i kranskog malčera koji će služiti za održavanje i uređenje zelenih površina i održavanje nerazvrstanih cesta na području općine

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine je odobrilo Općini Pašman 15.000 eura bespovratnih sredstava za projekt „Unapređenje komunalne usluge“, na temelju Javnog poziva za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u 2024. godini. Projektom se planira nabavka traktora s kranskom dizalicom čija je ukupna procijenjena vrijednost 73.750 eura.

Glavni cilj projekta je unapređenje komunalnog standarda boljim i efikasnijim obavljanjem komunalne djelatnosti. Projektom se planira nabavka traktora i kranskog malčera koji će služiti za održavanje i uređenje zelenih površina i održavanje nerazvrstanih cesta na području općine te će se na taj način znatno poboljšati trenutne komunalne mogućnosti uređenja prostora na području općine.

Prijedloge projekata na javni poziv Ministarstva predstavnici općina i gradova mogli su dostaviti u razdoblju od 24. svibnja do 13. lipnja 2024. godine, a u navedenom razdoblju Ministarstvo je zaprimilo zahtjeve od strane 358 jedinica lokalne samouprave ukupne vrijednosti 42.184.937 eura za čiju je realizaciju zatražen iznos sufinanciranja od 15.856.669 eura. 

Nakon provedene administrativne provjere pristiglih zahtjeva, odobrena su 352 projekta koji će se sufinancirati s ukupnim iznosom od 10.523.400 eura. Riječ je o projektima koji će poticati ili pridonositi boljem obavljanju kako komunalnih djelatnosti i pružanju odnosno isporuci komunalnih usluga, tako i aktivnosti na realizaciji svih drugih projekata koji će pridonijeti poboljšanju javnih usluga i većoj kvaliteti življenja stanovnika na području pojedine jedinice lokalne samouprave. (Otok Pašman)

18.07.2024., 11:12h
08. rujan 2024 02:19