<p>Uputa Pašmancima</p>
Uputa PašmancimaOpĆina PaŠman
StoryEditor
REAGIRALA I OPĆINA

PAŠMANCI: U slučaju pojave divljači u naselju obavijeste komunalnog redara!

"Ujedno molimo građane da ostanu mirni i postupaju prema uputama nadležnih tijela"...

Općina Pašman ispunio je sve zakonske obveze za rješavanje problema pojave divljači u naseljima.

-Kako smo suočeni sa sve više pojava divljači u naseljima rješenje tog problema nalazi se u pozitivnim propisima Zakona o lovstvu- izvijestili su s Pašmana.

Naime na površinama na kojima je zabranjeno ustanovljivanje lovišta divljač je, navode, dužan štititi korisnik te površine, dakle jedinice lokalne samouprave i gradovi. Svjesni problema koji se događa i za koji se predviđa da će biti sve veći, Općina Pašman je iskoristio ujedno i zakonsku obvezu te je odmah pristupila izradi Programa zaštite divljači, prvenstveno radi zaštite zdravlja i sigurnosti stanovništva na području Općine Pašman.

Program zaštite divljači je izradio ovlašteni izrađivač te je isti nakon provedenog upravnog postupka odobravanja od strane Ministarstva poljoprivrede, izdana Suglasnost. Program zaštite divljači je lovnogospodarski plan koji se donosi na razdoblje od 10 godina, a kojim se uređuje zaštita i lov divljači na površinama na kojima je zabranjeno ustanovljivanje lovišta, a provedba Programa obveza je korisnika površina na kojima je zabranjeno ustanovljivanje lovišta – područje Općine Pašman, te stručnih osoba za provedbu lovnogospodarskih planova.

-Sukladno Zakonu o lovstvu angažiran je pravni subjekt za stručno vođenje i provedbu Programa zaštite divljači izrađen za površine izvan lovišta za Općinu Pašman, s potrebnim stručnim kvalifikacijama i visoke stručne spreme, ovim putem obavještavamo stanovništvo Općinu Pašman da u slučaju pojave divljači u naselju obavijeste komunalnog redara Ivan Livljanić, kontakt broj: Tel: 023/ 260 260, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. Ujedno molimo građane da ostanu mirni i postupaju prema uputama nadležnih tijela koji će izaći na lokaciju dojave- poručili su iz Općine i objavom na web stranici koju potpisuje Krešimir Ćosić, načelnik Općine Pašman...

31.01.2023., 16:52h
ZADARSKI TJEDNIK
30. ožujak 2023 19:27