Parcele su nadomak nogometnog igralištaVelimir Brkić
StoryEditor
DEMOGRAFSKA OBNOVA na filipjanski način

Povoljna prodaja građevinskih zemljišta u Raštanima Gornjim

Riječ je o 31 građevinskoj parceli kod nogometnog igrališta NK Raštane koje se prodaju po početnoj cijeni od 39,32 eura za m2

Općina Sveti Filip i Jakov objavila je javni natječaj za prodaju nekretnina u vlasništvu Općine Sv. Filip i Jakov. Predmet natječaja je prodaja nekretnina u općinskom naselju Raštane Gornje – građevinskog zemljišta u općinskom vlasništvu, većinom od oko 800 m2 površine.

- Riječ je o 31 parceli nedaleko od nogometnog igrališta NK Raštane, rekao je općinski pročelnik Jure Jelenić, naglasivši kako se intenzivno prikuplja dokumentacija i za prodaju građevinskog zemljišta po povoljnim cijenama u Raštanima Donjim.

image

Sa sjednice Općinskog vijeća

Velimir Brkić

Poboljšanje kvalitete života

Početna kupoprodajna cijena iznosi 39,32 eura po metru četvornom. Prigodom podnošenja ponude, plaća se jamčevina u iznosu od 20% od utvrđene početne cijene.

- Najpovoljnijim se smatra ponuditelj koji ponudi najvišu cijenu, uz uvjet da ispunjava i druge uvjete natječaja, piše u natječaju koje je potpisala Mirjana Mrvičić, privremena zamjenica općinskog načelnika Zorana Pelicarića.

Mnogo se ulaže u gradnju komunalne infrastrukture i poboljšanje kvalitete života općinskih žitelja.

- Dobro je poznato kako su djela mnogo jača od riječi. Nakon izgradnje 24 POS-ovih stanova i uznapredovale izgradnje 60 kuća na Rabatinu iznad Sv. Filip i Jakova i buduća izgradnja kuća u Raštanima Gornjim jedan je o ciljeva demografske obnove, kazao je općinski vijećnik Marin Colić.

image

Jure Jelenić (prvi slijeva)

Velimir Brkić

Ljudske i civilizacijske vrijednosti

U razgovoru je Colić nabrojao mnogo projekata i ulaganja kroz gradnju infrastrukture, ulaganja u kvalitetnije obrazovanje i sve one segmente koji čine kvalitetu života boljim, a koji će mladima omogućiti radna mjesta i osnivanje obitelji.

- Smisao svih općinskih projekata je da svaki općinski žitelj bude zadovoljan, kako u materijalnom tako i u duhovnom smislu, u kojem dominiraju temeljne ljudske i civilizacijske vrijednosti poput solidarnosti, humanosti, brige za bližnje, zaključio je Marin Colić.

08.07.2024., 11:16h
21. srpanj 2024 20:40