Općinsko vijeće sad ima i doktoraVELIMIR BRKIĆ
StoryEditor
posljednja godina mandata

Promjena u Općinskom vijeću Sveti Filip i Jakov, pogledajte tko je novi vijećnik

Vijećnica Mrvičić je zamjenica načelnika Pelicarića dok je na bolovanju, te je iz kvote HDZ-a imenovan novi općinski vijećnik, dr. med. Ante Grbin, liječnik žitelja Općine Sv. Filip i Jakov

Općinsko vijeće Općine Sveti Filip i Jakov ušlo je u posljednju godinu četverogodišnjeg mandata i ima novog vijećnika, 53-godišnjeg liječnika Antu Grbina iz Turnja, koji godinama ima ordinaciju opće medicine u centru Sv. Filip i Jakova.

Nakon što je novi vijećnik prisegnuo, prvi mu je čestitao predsjednik Općinskog vijeća Igor Pedisić

- Čestitam dr. Grbinu na ulasku u Općinsko vijeće i vjerujem da će kao vijećnik u narednom razdoblju raditi na dobrobit naše Općine i zastupati interese naših žitelja, rekao je Pedisić.

image

Svečani čin prisege

VELIMIR BRKIĆ

Naime, općinskog načelnika Zorana Pelicarića – Pecu (HDZ), dok je na bolovanju zamjenjuje dugogodišnja vijećnica Marijana Mrvičić (HDZ). Kako je dužnost vijećnika nespojiva s dužnošću načelnika, vijećnica Mrvičić ne može istovremeno obnašati vijećničku dužnost, pa je, umjesto nje, izabran novi vijećnik iz redova HDZ-a koji ima apsolutnu većinu u Vijeću.

Redoviti lokalni izbori trebali bi se, kao što je već uobičajeno, održati treće nedjelje u svibnju 2025. Hoće li se do tada još mijenjati sastav Općinskog vijeća, barem kad je riječ o 10 članova HDZ-a, ovisit će i o brzini oporavka načelnika Pelicarića i njegovom povratku na načelničku dužnost.

image

Dr. med. Ante Grbin

VELIMIR BRKIĆ
21.06.2024., 09:56h
VELIMIR BRKIĆ
30. lipanj 2024 18:47