DAN OPĆINE PAŠMANOtok PaŠman
StoryEditor
31. godišnjica

Svečanom obilježavanju Dana Općine Pašman nazočili predstavnici ministarstva, županije te svih općina otoka Pašmana i Ugljana

Načelnik je naveo kako se općina mora suočiti s ubrzanim razvojem koji se ogleda kroz veliko povećanje gradnje na prostoru općine

U petak, 14. lipnja u školskoj dvorani Osnovne škole Vladimir Nazor u Neviđanima održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Pašman povodom obilježavanja 31. godišnjice Dana Općine Pašman.

Među uzvanicima bili su ravnatelj Uprave za otoke Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU Dominik Paparić, zamjenik župana Zadarske županije Šime Vicković, te načelnici svih Općina otoka Pašmana i Ugljana.

Nakon uvodnog pozdrava, himne Republike Hrvatske te minute šutnje svim palim braniteljima u Domovinskom ratu, okupljenima su se obratili predsjednik Općinskog vijeća Općine Pašman Šime Jureško, načelnik Općine Pašman Krešimir Ćosić, ravnatelj Uprave za otoke Dominik Paparić te zamjenik župana Zadarske županije Šime Vicković.

image

Krešimir Ćosić, načelnik Općine Pašman

Otok PaŠman

Načelnik Ćosić u svom govoru se osvrnuo na protekle općinske aktivnosti kao i na aktualne projekte i planove te je na početku istaknuo kako je za ovu godinu usvojen proračun u rekordnom iznosu od 9 i pol milijuna eura, a njegove glavne stavke se odnose na nadogradnju i opremanje dječjeg vrtića u Dobropoljani, gradnju komunalne infrastrukture, izgradnju i opremanje vatrogasnog i društvenog doma kao i Doma za stare i nemoćne.

Općina Pašman će u sklopu projekta Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Zaželi! zaposliti do 6 osoba koje će se brinuti za 45 starijih i nemoćnih korisnika s područja općine Pašman. Nadalje je istaknuo kao se donosi i urbanistički plan uređenja buduće gospodarske zone u Kraju, gdje će priliku za poduzetništvo i zaposlenje pronaći brojni stanovnici općine.

Na kraju svog govora načelnik je naveo kako se općina mora suočiti s ubrzanim razvojem koji se ogleda kroz veliko povećanje gradnje na prostoru općine te pronaći ravnotežu između razvoja i očuvanja prirodnog okruženja. Ističe kako je općina uvijek bila otvorena za posjetitelje i nove stanovnike, ali da se mora paziti da lokalna kultura, običaji i način života ne budu potisnuti. Zato će se krenuti i s izradom plana razvoja općine te određivanja vršnog kapaciteta u općini, koje će se implementirati u prostorni plan općine Pašman.

image

DAN OPĆINE PAŠMAN

Otok PaŠman

Slijedio je nastup Mažoretkinja otoka Ugljana i Pašmana te dodjela priznanja koje su uručili predsjednik Općinskog vijeća i načelnik Općine.

Nagradu Općine Pašman je dobilo Kulturno umjetničko društvo Bokolje iz Dobropoljane, za očuvanje tradicijskog običaja te promicanje i očuvanje kulturne baštine općine Pašman.

Eko grupa OŠ Vladimir Nazor iz Neviđana je dobila Nagradu Općine Pašman za doprinos u području ekologije, očuvanja okoliša i obrazovanja mladih.

Nagradu Općine Pašman za osobit doprinos i pomoć zajednici kroz rad na području općine Pašman dobio je Šime Kuštera iz Kraja.

Športsko ribolovno društvo Račina iz Ždrelca dobilo je Nagradu Općine Pašman za promicanje sportskog ribolova i doprinos zajednici.

Nakon dodjele nagrada predsjednica KUD-a Bokolje Nevena Dujmović Prižmić je, u ime nagrađenih, svima zahvalila na dodijeljenim priznanjima te je uslijedio nastup KUD-a Bokolje.

Predsjednik Općinskog vijeća Šime Jureško na kraju je zatvorio svečanu sjednicu i pozvao sve prisutne na prigodni domjenak koji se održao u školskoj dvorani. (OTOK PAŠMAN)

image

KUD BOKOLJE

Otok PaŠman
17.06.2024., 09:34h
08. rujan 2024 02:09