Fotografija za uspomenuAndrea Kršlović
StoryEditor
Veliko srce

Zahvaljujući projektu “Zaželi” mještani Vrsi i Poljica postali su poput obitelji

Treća faza predstavlja najdulji i najopsežniji angažman s najvećim brojem zaposlenih i korisnika što svjedoči o posvećenosti zajednice i partnera u ovom projektu

Projektom “Veliko srce Vrsi i Poljica - faza II” osigurava se pružanje dugotrajne usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu osobama starijima od 65 godina i odraslim osobama s invaliditetom s ciljem povećanja njihove socijalne uključenosti i prevencije institucionalizacije. Ovo je već treća faza projekta “Zaželi” u Općini Vrsi što potvrđuje uspjeh prethodnih inicijativa, a povratne informacije o zadovoljstvu krajnjih korisnika dokaz su vrijednosti pružene podrške. Ova faza predstavlja najdulji i najopsežniji angažman s najvećim brojem zaposlenih i korisnika što također svjedoči o posvećenosti zajednice i partnera u ovom projektu.

Uz angažman lokalnih žena i podršku općinske vlasti, ova inicijativa postaje simbol zajedničkog napora za izgradnju brižnijeg i uključivijeg okruženja za sve stanovnike ovog područja.

image

Načelnik Luka Perinić

Andrea Kršlović

Zahvalnost i poštovanje

U ponedjeljak je održana početna konferencija i službeno potpisivanje ugovora o radu s 11 žena koje će raditi 32 mjeseca, a voditelj projekta Kristian Vukić tom im se prilikom zahvalio na angažmanu i uloženom trudu, kao i Razvojnoj agenciji Zadarske županije Zadra Nova na podršci od prvog dana u pripremi projekta, kao i općinskom načelniku Luki Periniću.

- Započeli smo s projektom “Zaželi” 2020. godine, u prvoj fazi sudjelovalo je 42 krajnjih korisnika, u drugoj 60, sada 72. To potvrđuje uspješnost projekta i zainteresiranost starijih mještana, kazao je Vukić istaknuvši da će ovim projektom nastaviti raditi na unaprjeđenju kvalitete života te poticanju promjena i osnaživanju krajnjih korisnika radi njihovog aktivnog uključivanja u život zajednice.

Načelnik Perinić kazao je da je riječ o hvalevrijednom projektu usmjerenom ka dvjema skupinama društva - najranjivijoj starijoj skupini i ženama koje teže dolaze do zaposlenja.

- Radimo već četiri godine na ovom projektu, ovo je najdulja faza, u koju je uloženo najviše sredstava, i u kojoj je najviše zaposlenih žena i krajnjih korisnika. Ovim se projektom želimo odužiti i zahvaliti našim starijim mještanima za sve ono što su napravili za nas i naše mjesto. Da nije bilo njih, ne bi bilo ni nas, rekao je Perinić.

image

Voditelj projekta Kristian Vukić

Andrea Kršlović

Način života

Zamjenica ravnateljice Razvojne agencije Zadra Nova, Jadranka Petek naglasila je iznimno važnu socijalnu komponentu ovog projekta, kao i uloženi trud i rad u ostvarivanje, sa željom da se ovaj i slični projekti uspješno nastavljaju.

- Agencija je bila pomoć i podrška u pripremi ovog projekta što će i nastaviti. Želim uspješnu provedbu i zahvaljujem svima na suradnji, kazala je Petek.

Tatjana Milutin u ime žena pružatelja usluge u okviru ovog projekta na koncu je kazala da su svi jako zadovoljni - i zaposlene i krajnji korisnici.

- Korisnici su nam postali poput obitelji, toliko smo se povezali, to više nije posao, već način života, emotivno je rekla Milutin.

image

Potpisivanje ugovora

Andrea Kršlović
21.04.2024., 15:17h
29. travanj 2024 17:14