Pružanje podrške onima koji su temelj razvoja mjestaTZO Vrsi
StoryEditor
Kristian Vukić

Općini Vrsi odobren treći po redu projekt ‘Zaželi‘, krajnji korisnici iznimno zadovoljni

Općina Vrsi broji preko 500 osoba starijih od 65 godina te im ovim projektom “mlada garnitura” Općine Vrsi želi pokazati veliku zahvalnost za sve što su u prošlosti radili i tako doprinijeli razvitku našeg prelijepog mjesta, započinje Vukić

Nedavno je odobren iznos financiranja Ministarstva od 576.000,00 eura za projekt “Veliko srce Vrsi i Poljica - faza II” kojim će se osigurati pružanje dugotrajne usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu osobama starijima od 65 godina i odraslim osobama s invaliditetom s ciljem povećanja njihove socijalne uključenosti i prevencije institucionalizacije.

Riječ je o projektu koji je obilježen solidarnošću, angažmanom i zajedništvom čiji je naglasak na pružanju podrške i osnaživanju onih koji su temelj razvoja ovog mjesta, a voditelj projekta Kristian Vukić ističe zahvalnost prema njima te veliku želju mlade generacije da im se oduži.

Ovo je već treći po redu projekt “Zaželi” u Općini Vrsi što potvrđuje uspjeh prethodnih inicijativa, a povratne informacije o zadovoljstvu krajnjih korisnika dokaz su vrijednosti pružene podrške i raduju sve uključene.

Sedam prekrasnih žena

- Cilj i motivacija za projekt “Veliko srce Vrsi i Poljica - faza II” je pružanje pomoći socijalno ugroženim osobama, kao i osobama u nepovoljnim obiteljskim okolnostima. Analizom situacije na terenu, Općina Vrsi broji preko 500 osoba starijih od 65 godina te im ovim projektom “mlada garnitura” Općine Vrsi želi pokazati veliku zahvalnost za sve što su u prošlosti radili i tako doprinijeli razvitku našeg prelijepog mjesta, započinje Vukić.

Interes za zapošljavanje sve je veći te smatraju, saznajemo od Vukića, da će uspjeti zaposliti 12 pružatelja usluga, koliko i traže putem javnog natječaja objavljenog na stranicama HZZ-a.

- Ovo je za Općinu Vrsi treći projekt “Zaželi” te smo u prvom projektu, koji se odvijao od 2020. do 2022.godine uspjeli probiti led te smo zaposlili sedam prekrasnih žena zbog kojih i ulazim u ovaj treći projekt. Moram naglasiti da sam na njihovom ogromnom doprinosu i angažmanu vječno zahvalan, tih sedam divnih žena su: Marijana Jordan, Tatjana Milutin, Kata Batović, Neda Horvat, Renata Božić, Marina Petešić i Nediljka Begonja, nabraja Vukić.

Svi su na dobitku

image

Kristian Vukić o dobrobitima projekta

Osobni album

No, s druge strane, bilježi se sve veći broj krajnjih korisnika koji su slijedom životnih okolnosti ostali sami i usamljeni. U prvom projektu imali su 42 krajnja korisnika, u drugom projektu 60, dok u trećem projektu traže 72 krajnja korisnika.

- Sve su povratne informacije o zadovoljstvu krajnjih korisnika itekako pozitivne! Jedva čekaju dan kad im dolazi pružatelj usluge. Krajnjim korisnicima najviše vrijedi “topla rič” te će u ovoj fazi svaki mjesec dobivati paket higijenskih potrepština koji im mnogo znači, ističe Vukić.

Projekt “Veliko srce Vrsi i Poljica - faza II” ima ogroman društveni značaj, svi su na dobitku - i krajnji korisnici i pružatelji usluge koji će se zaposliti na 32 mjeseca, a Vukić posebno naglašava sigurnost koju jamče starijim osobama.

- Rezultate i ishode koje očekujemo od ove faze su unaprjeđenje kvalitete života te poticanje promjena i osnaživanje krajnjih korisnika radi njihovog aktivnog uključivanja u život zajednice, zaključuje Vukić i zahvaljuje općinskom načelniku Luki Periniću i predsjednici Općinskog vijeća Josipi Maraš Keliš koji su podržali projekt.

09.04.2024., 10:19h
17. svibanj 2024 02:05