Krsto i Ana MatulićMiljenko Hegedić
StoryEditor
OTOČNA TRADICIJA

OPG Matulić izvlači najbolje iz otoka Pašmana

Život na otoku je predivan, posebno kad imate plan i program. Naš je slogan “Inspirirani otokom Pašmanom” i stvarno to potvrđujemo svojim radom. Iz otoka izvlačimo ono najbolje što nam nudi, naglasila je Ana

Supružnici Ana i Krsto Matulić, vlasnici OPG-a Matulić smještenog na idiličnom otoku Pašmanu, postali su sinonim za vrhunsku kvalitetu temeljenu na otočnoj tradiciji. Njihov OPG priznat je diljem Hrvatske, ali i u mnogim zemljama Europske unije, ističući se iznimnom pažnjom prema detaljima i posvećenošću tradicionalnim vrijednostima.

U razgovoru s Anom Matulić saznali smo kako je sve započelo, što čini temelj kvalitete njihovih proizvoda te o nedavno osvojenoj prestižnoj nagradi za svoju čokoladu Choco Libre.

image

U procesu pripreme čokolade

Miljenko Hegedić

Sve je počelo sapunima

Prije 12 godina, ideja o otvaranju OPG-a Matulić rodila se potpuno slučajno. U tom trenutku nisu znali da će taj neočekivani zamah kreativnosti postati temelj za uspješan obiteljski poljoprivredni posao.

- Sve je krenulo s proizvodnjom sapuna koji su se počeli dobro prodavati i onda nas je to odvelo u smjeru proizvodnje. Dvije godine nakon toga otvorili smo trgovinu i upustili se u novu avanturu, započela je Ana.

Životni put vodio ju je različitim smjerovima, a poljoprivreda nije bila ni blizu njezinih prvotnih planova.

- Drago mi je da ovo čime se bavim nije klasična poljoprivreda, proizvodnja je sasvim druga priča. U turizmu i u prodaji sam se mogla zamisliti i to je ono što danas uživam raditi. Ljudi zamišljaju da je imati OPG držati motiku u ruci osam sati dnevno. Na svu sreću ne mora biti tako, našalila se Ana.

image

Razne delikatese

Miljenko Hegedić

Pašman - izvor inspiracije

Prepoznaju ih kao OPG visoke kvalitete i izvan granica Zadarske županije, ali i Lijepe Naše. Unatoč tomu, nisu očekivali da će dosegnuti takvu razinu popularnosti. Popularnost koju su stekli predstavlja ne samo potvrdu njihovog rada, već i inspiraciju za daljnji uspon u svijetu poljoprivrede.

- Očekivali smo da ćemo raditi ono što volimo i da ćemo moći od toga živjeti. U međuvremenu smo stvorili brend koji je postao poznat po kvalitetnim proizvodima. Za to je trebalo puno vremena i upornog rada. To je ono što smo istinski htjeli, da ljudi prepoznaju kvalitetu i trud koji stoji iza svakog proizvoda, istaknula je Ana.

Otok Pašman, s bogatom prirodom i jedinstvenim okolišem, postao je ne samo mjesto gdje oblikuju svoj OPG, već im je i izvor neprestane inspiracije.

- Nemamo osjećaj da smo izolirani. Život na otoku je predivan, posebno kad imate plan i program. Naš je slogan “Inspirirani otokom Pašmanom” i stvarno to potvrđujemo svojim radom. Iz otoka izvlačimo ono najbolje što nam nudi. Inspiriraju nas i putovanja i destinacije na koje idemo u slobodno vrijeme, kazala je Ana.

image

Prirodna ručno rađena kozmetika

Miljenko Hegedić

Prirodna kozmetika i delikatese

Njihova posvećenost kvaliteti sirovina odražava se u krajnjem proizvodu, ističući predanost visokim standardima i zadovoljstvu klijenata.

- Nema kompromisa kad se radi o kvaliteti proizvoda. Naše poslovne vrijednosti, ono što nam je u poslu zbilja važno su autentičnost, timski rad i kreativnost, naglasila je Ana.

Ana proizvodi ručno rađenu prirodnu kozmetiku, dok se njezin suprug Krsto posvećuje začinima.

- Kad bismo trebali izdvojiti od svakoga po jedan proizvod bili bi to Pašman Libre aceto od smokve i Immortelle krema od smilja, istaknula je Ana.

Njihova predanost kvaliteti i inovacijama nije prošla nezamijećeno, što se odražava u kontinuiranim uspjesima i priznanjima koja su tijekom godina stekli.

- Posebno nam je draga nagrada Great Taste award 2021. godine, kada smo osvojili tri zvjezdice za Pašman Libre. Našli smo se među 200 najboljih proizvoda od 14 tisuća koji su se prijavili na natjecanje. I to je baš super osjećaj i nagrada za trud, istaknula je Ana.

image

Choco libre osvojila broncu u Londonu

Miljenko Hegedić

Brončana Choco Libre

Čokolada Choco Libre nedavno je postigla značajan uspjeh, osvojivši brončanu nagradu na natjecanju u Londonu. Ova iznimna čokolada istaknula se u kategoriji začinjenih čokolada, konkretno u potkategoriji Ganache Flavoured With Alcohol Fruit Spices or Inclusions.

- Choco Libre posebna je zato što osim tamne čokolade sadrži Pašman Libre (aceto od smokve), marašku i maslinovo ulje. Jako smo ponosni na taj uspjeh, kazala je Ana.

U lipnju ove godine, obilježit će deset godina od otvaranja svoje trgovine. Ta značajna obljetnica označava dugogodišnji put poslovanja, izazova i uspjeha koje su prošli od trenutka kada su prvi put otvorili svoja vrata kupcima.

- Već 10 godina stvaramo super proizvode i u tome istinski uživamo. Hvala našim kupcima što su nam to i omogućili, zaključila je Ana.

21.02.2024., 11:15h
03. svibanj 2024 01:00