Objavljeni su službeni rezultati ovogodišnjih pobjednika Academy of Chocolate Awards među kojima je i OPG Matulić iz Pašmana sa svojom Choco Libre.
Choco Libre je na natjecanju u Londonu osvojila brončanu nagradu u kategoriji začinjene čokolade (Ganache Flavoured With Alcohol Fruit Spices or Inclusions). Iz OPG-a poručuju da će svi uživati u ovoj delikatesnoj ručno rađenoj tamnoj čokoladi s idealnim omjerom aceta od smokve i maraške te maslinovog ulja. Izgleda da se i kupci slažu jer Choco Libre opisuju kao čokoladu bogatog okusa kvalitetne tamne čokolade koju prati svilenkasta i travnata nota koju daje maslinovo ulje i na kraju dolazi prekrasna svježina od voćnog aceta.
Prestižna međunarodna udruga Academy of Chocolates osnovana je 2005. godine kako bi podigla svijest javnosti o razlici između kvalitetnih čokolada i čokoladnih proizvoda iz masovne produkcije te da bi potakla društveno i ekološki prihvatljivu proizvodnju ploda (sjemena) kakaovca koji se koristi u čokoladi. Ova institucija svake godine dodjeljuje nagrade The Academy of Chocolate Awards kojima se nagrađuju najbolje svjetske čokolade. (OTOK PAŠMAN)