SUKOŠAN/debeljak, 5. 9. 2022. Prvi dan škole za 272 učenika, 51 prvaša (31+19)... Sukošanski prvašići s učiteljicama, Marijom Grdović i Sonjom MaračićVelimir BrkiĆ
StoryEditor

OŠ Sukošan ima 372 učenika, 28 više od protekle godine

Sukošan i Debeljak, koji imaju zajednički vrtić, školu, groblje i župu, imaju i veliki razlog za slavlje. U školske klupe u novoj školskoj 2022./2023. godini je krenulo čak 28 učenika više nego protekle godine.

- U ovoj školskoj godini u OŠ Sukošan i pripadajućoj PŠ Debeljak imamo 372 učenika, dok ih je protekle godine bilo 344 ili 28 manje. Prvog dana nove školske godine Sukošan ima 317, a Debeljak 55 u četiri prva razreda, ponosno će ravnatelj Branimir Peričić.

Debeljački rekord svih rekorda

Naime, niti Sukošan niti Debeljak nije preskočila depopulizacija, prije 15-ak godina matičnu školu i područnu školu je pohađalo čak 384 učenika, a onda je broj učenika pao na gotovo 300 učenika.

- U školskim klupama su i 50 učenika prvih razreda. Sukošan u dva razreda ima 31 učenika prvog razred, a Debeljak 19 učenika prvog razreda što je rekord svih rekorda, sportskim će žargonom Peričić, svojedobno vrsni košarkaš.

Učiteljice prvašića u Sukošanu su Marija Grdović i Sonja Maračić, dok je prvašiće u Debeljaku u svijet učenja uvela Ana Peričić.

- Protekle godine Debeljak je po prvi puta ima četiri zasebna, bez ijednog kombiniranog razreda. Dragi roditelji samo ovako nastavite i širit ćemo školu, poticajno će Peričić.

Osim skrbi za novorođenu djecu, vrtićku djecu, srednjoškolce i studente Općina Sukošan skrbi i o učenicima osnovni škola iz Sukošana, Debeljaka, Gorice i Glavice.

Za školski pribor općinskih 200.000 kuna

- Kad je riječ o školi u Sukošanu i područnoj školi u Debeljaku Općina je školski pribor, radne bilježnice, kutije s priborom za likovni odgoj i drugi radni materijal uplatila 200.000 kuna, obznanio je Peričić.

Oni najmlađi učenici, prvašići, bez iti jedne suze ili plača hrabro su kročili u njima nepoznat svijet školskih avantura. Učenici drugih i trećih razreda priredili su im program dobrodošlice, recitale, igrokaze i pjesme sa završnom, zajedničkom pjesmom "Kad si sretan lupi dlanom ti o dlan".

- Polazak u školu je prekretnica u životu svakog djeteta jer prvi put imaju svakodnevne obaveze. Donosi susret s novom i nepoznatom sredinom, nove obveze i velika očekivanja, a pred nove izazove stavlja i same roditelje, poručio je Peričić.

Cestovne prilaze školi, naročito na Jadranskoj magistrali, osiguravali su prometni policajci.

05.09.2022., 14:27h
28. travanj 2024 05:46