Naši školji
StoryEditor
U Kalima

Oslikava se veliki mural u Batalaži posvećen morskoj flori i fauni, i mještani se uključili

Nakon višednevnih priprema, ovih je dana počelo oslikavanje velikog mula u Batalaži, a tema murala koji će krasiti ulazak u uvalu bit će morska flora i fauna

Autorica projekta, akademska slikarica Manuela Vladić-Maštruko, batalaška nevista, ističe da je namjera ovog hvalevrijednog projekta kreiranje svojevrsnog kulturnog žarišta koje će unijeti vizualnu živost i umjetničke sadržaje s identifikacijskim obilježjima primorske kulture u okruženje.

-Cilj je obogaćivanje kvalitete života mještana, ali njihovih gostiju te povezivanje stalnih stanovnika, njihovih gostiju i umjetnika, jačanje koherentnosti lokalne zajednice, ponosa i otočnog identiteta, objašnjava autorica.

Projekt se realizira sredstvima Općine Preko i dobrovoljnim prilozima-donacijama mještana Batalaže i tvrtke Velekem, na čemu im autorica zahvaljuje.

-Veliko hvala i svim mještanima koji su volonterski prionuli obradi i pripremi mula za oslikavanje te svim ostalim zahvatima na istrošenim površinama na mulu, dodaje.

U stvaranju murala sudjelovat će umjetnici Helena Klakočar, Dubravka Kolanović, Igor Maštruko i Manuela Vladić-Maštruko. Raduju se, kažu, entuzijazmu svih sudionika na nadahnjujućem ozračju suradnje i zajedništva koje se stvorilo oko projekta.

-Namjera i ciljevi projekta su uljepšati i dekorirati eksterijer batalaške uvale, ali i zaviriti u interijere srca, okupiti se i okrijepiti u zajedničkom stvaranju i bivanju, naglašava autorica Manuela Vladić-Maštruko.

Dopusti li vrijeme, otvorenje murala trebalo bi biti do kraja rujna, uz, naravno, prigodnu feštu. (Naši školji)

image
Naši školji
image
Naši školji
image
Naši školji
image
Naši školji
image
Naši školji
image
Naši školji
image
Naši školji
image
Naši školji
23.09.2024., 15:08h
24. rujan 2024 08:09