<p>Policijski službenici Policijske uprave zadarske i strani policijski službenici koji borave na području Policijske uprave zadarske </p>
Policijski službenici Policijske uprave zadarske i strani policijski službenici koji borave na području Policijske uprave zadarske Pu Zadarska
StoryEditor
Sigurna turistička destinacija

Policijski službenici proveli preventivne aktivnosti "Sigurnost u turizmu Zadarske županije" na Vranskom jezeru

Posjetitelje Parka prirode "Vransko jezero" policijski službenici PU zadarske i strani policijski službenici iz Republike Mađarske, Poljske, Austrije, Italije i Kine upoznali su sa savjetima o samozaštitnom ponašanju

Policijski službenici Policijske uprave zadarske i strani policijski službenici koji borave na području Policijske uprave zadarske u sklopu projekta Međunarodne policijske suradnje "Sigurna turistička destinacija" provodili su aktivnosti iz lokalnog preventivnog projekta "Sigurnost u turizmu Zadarske županije".

Posjetitelje Parka prirode "Vransko jezero" policijski službenici PU zadarske i strani policijski službenici iz Republike Mađarske, Poljske, Austrije, Italije i Kine upoznali su sa savjetima o samozaštitnom ponašanju. Prilikom susreta sa posjetiteljima Parka policijski službenici su podijelili brošure na jezicima država iz kojih dolaze.

Nositelj projekta "Sigurnost u turizmu Zadarske županije" je Vijeće za prevenciju kriminaliteta na području Zadarske županije, a partneri Policijska uprava zadarska, Zadarska županija i Turistička zajednica Zadarske županije, a potporu daje Sveučilište u Zadru, općine, gradovi i drugi subjekti u lokalnoj zajednici.

Ovom prilikom aktivnosti su podržali zamjenik načelnika Policijske uprave zadarske, načelnik Policijske postaje Biograd sa suradnicima iz Ureda načelnika PU – prevencija, Službe za javni red i sigurnost – koordinatori za strane policijske službenike, Policijske postaje Biograd, Policijske postaje Zadar i Postaje pomorske i aerodromske policije.

Aktivno se uključio i ravnatelj Parka prirode Vransko jezero sa svojim suradnicima i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i turizam Zadarske županije sa suradnicima.

Aktivnosti su se provodile na području Ornitološkog rezervata u blizini Infocentra Crkvine, zatim tijekom vožnje brodom na Vranskom jezeru i na području brda Kamenjak, a tijekom posjeta policijski službenici su obišli i Maškovića Han.

Cilj ovih preventivnih aktivnosti bio je podizanje razine samozaštitnog ponašanja građana i turista te njihove informiranosti kako bi smanjili mogućnost da postanu žrtvom kaznenog djela.Turisti su upozoreni na rizična ponašanja.

Također, su upoznati da se na brošurama osim savjeta nalaze i važni telefonski brojevi putem kojih se može zatražiti pomoć, ukoliko se kazneno djelo ipak dogodi.

Segment sigurnosti u turizmu jedan je od najznačajnijih elemenata koji svaku turističku destinaciju čini konkurentnijom i poželjnijom potencijalnom turistu čemu svakako doprinose i zajedničke aktivnosti policije i drugih subjekata u lokalnoj zajednici, a ovom prilikom partnerstvo u provođenju i organizaciji preventivnih aktivnosti pružio je Park prirode "Vransko jezero" i Zadarska županija te Vijeće za prevenciju kriminaliteta na području Zadarske županije.

12.08.2023., 12:28h
03. svibanj 2024 18:38