Najuspješniji boćarski parovi s načelnikom Davorom LončaromVELIMIR BRKIĆ
StoryEditor
BALOTAŠKI SPEKTAKL, BOĆARSKI TURNIR 40 PAROVA

Poličnik boćarsku dvoranu gradi u Ruplju

Boćalište će biti natkriveno, za igru bez obzira na vrijeme. Velika hvala obitelji Gavran za zemljište, bez vas ne bi bilo dvorane, kazao je načelnik Lončar

Ivan Brkljača i Zdravko Veršić šampioni su impresivnog devetodnevnog “balotaškog” spektakla, 3. boćarskog turnira parova Rupalj 2023. Rezultat je bio 11:8, a do šampionske titule igrala se tzv. produžena ruka. To je zapravo bila mala Olimpijada boćanja u Ruplju, s 40 natjecateljskih parova. Drugo mjesto je osvojio boćarski par Marinko i Šime Kardum, treće Tome Katalinić i Željko Viduka, dok je par Veselin Zrilić i Jole Marinović ostao “suhih džepova”. Naime, svim sudionicima završnice dodijeljene su moderno dizajnirane medalje, dok su tri prvoplasirana para “bogatija” za 1.800 eura.

- Igra se na jednu dobivenu partiju do 13 punta, maksimalno 1 sat i 15 minuta, a ako u regularnom vremenu nema pobjednika igra se repasaž ili produžena ruka, objašnjava Mate Čulina, koji je zajedno sa članovima i simpatizerima BK Rupalj turnir doveo gotovo do savršenstva.

Dvorana za sve uzraste boćara

Moderan zog, boćalište koji koriste BK Rupalj i BK Poličnik te asfaltno višenamjensko igralište u centru sela kod škole idealno je mjesto za druženje, rekreaciju i razbibrigu, poprište mnogih dinamičnih i neizvjesnih športskih susreta, ali i lijepih životnih priča.

- Na boćarskom igralištu podignut će se dvorana, boćalište će biti natkriveno s uvjetima igre bez obzira na vremenske prilike. Imali smo imovinsko-pravnih problema, zato velika hvala obitelji Gavran. Bez vas ne bi ni bilo boćarske dvorane, poručio je Davor Lončar, načelnik Općine Poličnik, dok je javno za govornicom pokazivao nacrt dvorane i pobrao pljesak nazočnih.

Boćari iz Ruplja rekli su da će boćarska dvorana biti ostvarenje sna generacija zaljubljenika u ovaj sport.

- Imat ćemo odlične uvjete. Sigurno će to u konačnici rezultirati još boljim rezultatima te novim članovima, pogotovo među mladima i djecom, ponosno će Mate Čulina. 

image

Razbibriga i opuštanje uz boćare

VELIMIR BRKIĆ

Rupalj, epicentar boćanja

Prema Popisu stanovništva 2021. u Ruplju živi 235 stanovnika.

- Otkad se zna za selo i seoske običaje, jedna od najpopularnijih tradicija svakako je nedjeljno i blagdansko boćanje poslije mise i ručka, kazao je Božo Sušić, predsjednik MO Rupalj.

Rupalj ima školu s društvenim domom, crkvu, groblje s ispraćajnom dvoranom i spomen križem, vodovod, asfaltirane putove, nogostupe s javnom rasvjetom, višenamjensko igralište, boćarski klub…

- Naime, u ovom djeliću zemaljskog raja u zadarskom zaobalju vlada istinska boćarska idila, boća se modernim metalnim boćama po pravilima Hrvatskog boćarskog saveza, ali i drvenim boćama sa stoljetnim pravilima, navodi Mate Čulina.

U organizaciji BK Rupalj i svesrdnu pomoć Općine Poličnik te sponzora ovo malo ravnokotarsko naselje bilo je desetak dana epicentar boćanja.

Fešta, zabava, zajednišvo, druženje

- Toliko je vrhunskih valjanja, rijetko viđenih filigranski točnih izbijanja u milimetar i neizvjesnosti u utakmicama, reći će Nenad Rogić.

Za besplatni gulaš od divljači brinuo se meštar Zoran Knežević Zoki. Nakon što je nekoliko dana prije finala dalmatinska klapa Kaša iz Dubrovnika održala koncert za pamćenja za zabavu na finalnoj večeri za zabavu bio je zadužen poznati županijski zabavljač, Josip Čačić Sokol. Dakako uz neizostavnu pomoć 12-godišnjeg sina Gabrijela Čačića, “malog Miše Kovača”, koji je prije 5 ili 6 godina bio zvijezda u televizijskom šou Supertalent.

- Ovakvu športsku feštu i veličanstvenu zabavu, zajedništvo i druženje može samo Rupalj, u jednom će dahu mladolika Mateja, koja je mobitelom snimala ovdašnja događanja.

15.08.2023., 11:49h

VELIMIR BRKIĆ
18. svibanj 2024 10:05