Zajednička fotografijaZrinka Ivković
StoryEditor
POLUMARATON NIN - ZADAR

Polumaratonci otpuhali buru, slavili Marijana Katić i Ivan Dračar

Posebna priznanja dobili su najmlađi trkač 17-godišnji Luka Jurišić iz Maraton kluba Sinj i najstariji sudionik 72-godišnji Mladen Kolanović iz MK Festina Lente

U subotu je u organizaciji Atletskog saveza Zadarske županije povodom Dana grada Zadra i blagdana sv. Krševana održano 40. jubilarno izdanje tradicionalnog Polumaratona Nin - Zadar. Jaka bura nije spriječila stotinjak sudionika da izbore svoje velike pobjede i savladaju stazu dugu 21,1 kilometar.

U ženskoj konkurenciji slavila je Zadranka Marijana Katić iz AK Fortius. Druga je bila Katarina Kokan iz AK Fit Split, a treća Vedrana Janjić iz Maraton kluba Velika Gorica. Ivan Dračar iz HAAK Mladost osvojio je prvo mjesto u muškoj konkurenciji, drugi je bio Dragan Romić iz Maraton kluba Festina Lente Zadar, a treći Zadranin Ante Špaleta.

Bila je ovo ujedno pretposljednja utrka Prve Hrvatske atletske cestovne lige koja se trčala po stazi s međunarodnim certifikatom.

image

Maratonci su se uspješno opirali jakoj buri

Zrinka Ivković

Svi natjecatelji dobili su medalje za sudjelovanje dok su najbolji nagrađeni peharima i poklon paketima. Posebna priznanja dobili su najmlađi trkač 17-godišnji Luka Jurišić iz Maraton kluba Sinj i najstariji sudionik 72-godišnji Mladen Kolanović iz MK Festina Lente kao i ekipe s najvećim brojem natjecatelja (Škola trčanja Zadar, AK Martin Dugo Selo i MK Festina Lente). Nagrade im je uručio Slobodan Miolović, predsjednik Atletskog saveza Zadarske županije koji je naglasio:

‘Hvala svima koji su doprinijeli organizaciji i provedbi utrke, posebno volonterima bez kojih bi bilo teško organizirati ovako zahtjevnu utrku. Hvala Gradu Zadru koji već 40 godina neprestano podržava i podupire utrku te Športskoj zajednici grada Zadra koja skrbi o manifestaciji. Hvala i svim sudionicima dosadašnjih izdanja polumaratona te entuzijastima iz AŠK Zadar koji su pokrenuli ovu utrku davne 1982. godine.‘

Na startu utrke u Ninu sudionike je pozdravila i pročelnica za društvene djelatnosti Grada Nina Linda Maraš.

- Hvala vam na dolasku u Nin, najstariji hrvatski kraljevski grad. Radosni smo što vas ugošćavamo već 40 godina, a nadam se i narednih 400, rekla je Maraš koja je povodom Dana grada Zadra posebne čestitke uputila Zadranima.

27.11.2023., 08:49h
03. svibanj 2024 16:01