<p>Pomorska nesreća u paškom arhipelagu</p>
Pomorska nesreća u paškom arhipelaguMmpi
StoryEditor
POMORSKA NESREĆA

Posada jedrilice uslijed nevremena spašena kod otoka Paga

Nakon što su članovi posade potvrdili da su neozlijeđeni, jedrilica s posadom uzeta je u tegalj te su u 17.20 sati iskrcani u luci Povljana, dok je oštećena jedrilica osigurana na vezu, čime je ova akcija uspješno okončana

Kako prenosi morski.hr, službenici Lučke kapetanije Zadar spasili su troje članova posade oštećene jedrilice po nevremenu u paškom arhipelagu.

Poziv pogibelji od tročlane posade jedrilice hrvatske zastave sa havarijom pogonskog stroja i slomljenim jarbolom, u zadarskoj Kapetaniji zaprimljen je u subotu, 25. studenog u 14.34 sati, posredstvom Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru, u Rijeci (MRCC Rijeka).

Službenici zadarske Kapetanije, u koordinaciji sa MRCC Rijeka odmah su isplovili u akciju traganja i spašavanja prema posadi jedrilice.

Od početka akcije održavana je telefonska komunikacija s tročlanom posadom, dvoje državljana Republike Hrvatske i jedna državljanka Republike Slovenije, kako bi se spriječila panika i osiguralo ispravno ponašanje i postupanje posade na oštećenoj jedrilici tijekom nevremena na moru, do njihova pronalaska.

Jedrilica s posadom uočena je u 16.10 sati na poziciji jugozapadno od Proboja, na Pagu.

Nakon što su članovi posade potvrdili da su neozlijeđeni, jedrilica s posadom uzeta je u tegalj te su u 17.20 sati iskrcani u luci Povljana, dok je oštećena jedrilica osigurana na vezu, čime je ova akcija uspješno okončana.

Lučka kapetanija Zadar provodi očevidne radnje o uzrocima ove pomorske nesreće.

27.11.2023., 10:06h
06. srpanj 2024 15:07