<p>Svečana sjednica</p>
Svečana sjednicaZadarski Tjednik
StoryEditor
HGK NAGRADILA PODUZETNIKE

Priznanja "Zlatna kuna" i "Kristalna kuna" dodijeljena najuspješnijim zadarskim tvrtkama

Svečanost dodjele priznanja bila je prilika da se još jednom pokaže koliko je gospodarska scena u Zadru dinamična i uspješna, te kako unatoč izazovima, lokalna poduzeća nastavljaju s rastom i razvojem, postavljajući visoke standarde u svojim industrijskim sektorima

Na šestoj proširenoj svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Zadar, održanoj danas, dodijeljene su prestižne nagrade najuspješnijim trgovačkim društvima. U ugodnom ozračju, uz nastup glazbenog sastava Trio Flores, priznanja su uručena u prisustvu uglednih gostiju, među kojima su bili posebni savjetnik premijera Andreja Plenkovića za ekonomiju Zvonimir Savić i zadarski župan Božidar Longin.

Prepoznati uspjesi u izazovnim vremenima

Denis Ikić, predsjednik zadarskog ogranka HGK, istaknuo je kako je 2023. godina donijela značajan rast neto dobiti od 43 posto na razini županije, te povećanje broja zaposlenih na preko 71 tisuću.

- Unatoč izazovima, poput nedostatka radne snage i problema sa pravnim regulativama, rezultati su prekrasna kruna naših dosadašnjih napora, rekao je Ikić.

Dobitnici priznanja

Zlatna kuna

Mala trgovačka društva: Nagradu je primio Mate Bogović, direktor tvrtke Wod Software Solutions d.o.o. Zadar.

Srednja trgovačka društva: Ivan Malik, član uprave TP Line d.o.o., koja upravlja flotom od pet modernih katamarana, čija je prosječna starost ispod 5 godina, ponosno je preuzeo priznanje.

Velika trgovačka društva: Priznanje je otišlo u ruke Iztoka Plantariča, direktora LTH Metalni Lijev d.o.o. Benkovac.

Kristalna kuna

Najveće ovogodišnje priznanje, Kristalna kuna, dodijeljeno je Tankerskoj plovidbi d.o.o., a nagradu je preuzeo Mario Pavić, predsjednik Uprave.

Tankerska plovidba najuspješnija zadarska tvrtka

- Prethodna godina bila je izuzetno kompleksna, bilo je svega - od preuzimanja Atlantske plovidbe i Turisthotela. Uspjeli smo unatoč izazovima i zadovoljni smo postignutim. Očekujemo mirno more, ali spremni smo i na oluje, rekao je, prilikom preuzimanja nagrade predsjednik Uprave Tankerske plovidbe Mario Pavić.

Župan Božidar Longin izrazio je zadovoljstvo što se, kako je rekao, nalazi na čelu jedne od najuspješnijih županija u Hrvatskoj, pohvalivši gospodarstvenike kao motor društva.

- Rekordan broj zaposlenih i investicije su rezultati dobre suradnje Zadarske županije i Vlade RH, zaključio je župan Longin, naglašavajući kako su upravo gospodarstvenici vrh piramide uspjeha regije.

26.09.2024., 12:29h
Zrinka burazer
29. rujan 2024 02:17