Zadarska promenadaLinda Vidović
StoryEditor
VELINA ŽUPANIJSKA KRONIKA

Proljeće je, a u meni nemir...

I zaista, proljeće je najčarobnije vrijeme, razdoblje početka novog života, početak svega novoga...

Stiglo nam je proljeće koji donosi život u svijet prirode. A i šparoge su tu, zadarski otoci, priobalje i zaobalje već su pune berača. Srećom ili nesrećom, prošla je "zlatna groznica" zvana smilje...

"Proljeće je, a u meni nemir, od sreće bi zagrlio svemir…", riječi su pjesme Luke Nižetića.

I zaista, proljeće je najčarobnije vrijeme, razdoblje početka novog života, početak svega novoga.

A pisani i elektronski mediji puni rata u Ukrajini, majki i djece iz porušene Petrove uslijed razornog potresa koji je prije tri godine probudio žitelje Zagreba iz noćne more. A nema tjedna, često i dana da nema neke od obljetnica, sjećanja na poginule hrvatske branitelje i nedužne civile kad naviru suze, tužne i bolne slike krvavog, obrambenog Domovinskog rata, neka se nikad ne zaboravi.

Vode se i "bitke" za sezonskim kuharima, konobarima i drugom turističkom snagom kojih je u ne tako davno vrijeme bilo u izobilju. A bez dobrog kuhara nema dobrog restorana, a isto vrijedi i za čistačice koje je danas jako teško pronaći.

image

Velimir Brkić - Vele

Zt

Kako živjeti u ovim nesigurnim vremenima? Na pitanja što će biti s izbornim sustavom ili hoće li se od 2035. godine voziti vozila isključivo na električni pogon, odgovor je: tko će ga znati. A ako Vas nešto umara umjesto odmara, opterećuje umjesto usrećuje, pokušajte se s tim ne opterećivati, rekli bi, pustite brigu na veselje. A možda je to i jedan prijeko potrebni tračak nade i osjećaj da konačno udišemo zrak punim plućima.

Davno se pisalo da se raspadaju, a Prljavci se sada vraćaju s novim hitom znakovitog, simboličnog naziva "Stare navike".

Vaš Vele!

27.03.2023., 17:59h
25. travanj 2024 00:09