Adrenalinski početak spektaklaVELIMIR BRKIĆ
StoryEditor
FEŠTA SPORTA I ZABAVE

Promocija turizma, vidikovca i posljednje oaze magunje Mediterana

9. Magunja Trail - Sukošan 2023., okupio je preko 260 sudionika, 109 djece i 157 odraslih

Istinski blagdan, velika fešta sporta i zabave, 9. po redu Magunja Trail - Sukošan 2023., u organizaciji Općine Sukošan, TZO Sukošan i Komunalnog društva Zlatna luka Sukošan d.o.o. okupila je preko 260 pobornika ovog sve popularnijeg športa, 109 djece i 157 odraslih, a pobjednik je Krešimir Mrčela iz Šibenika na stazi dugoj 25 km s vremenom 1:49:43.

image

Djece i publike ka’ u priči

VELIMIR BRKIĆ

Hvala organizatorima, natjecateljima, volonterima i publici

- U Sukošanu sam kao kod kuće. Obranio sam prošlogodišnju šampionsku titulu tako da mi je ova titula time i još draža. Ovo je prava športska fešta, hvala organizatorima i predivnoj publici na podršci, kao i kolegi Andriji Tomi Vanjaku iz Sukošana koji nam je podijelio medalje i nagrade, kazao je Mrčela koji je ciljem prošao prije sugrađanina Marka Raka i Zadranina Dragana Romića. Najbolja maratonka je Karmen Paškvalić.

U utrci Magunja sudjelovalo je 21 maratonaca. Najbolji su dobili i nagrade u iznosu: 150 €, 100 € i 70 €.

- Staza je uz nekoliko uzbrdica i nizbrdica išla od Ruševca preko novog vidikovca Počivale te poljima do crkvice sv. Martina i preko Puzinja, Gaja, na vidikovac Debeljak, zatim preko trim staze Tustica uz obalu do cilja Ruševac, kazao je Robert Zorić, vrsni voditelj i animator.

Na utrci Vidikovci u dužini od 12 km sudjelovalo je 56 rekreativaca na stazi uz obalu do Jadranske magistrale, spajajući tri sukošanska vidikovca vrijednih 300.000 eura te preko trim staze i obalom do cilja Ruševac.

- Kod muškaraca najbrži su bili Ivan Pikunić, Ivan Perišić i Marko Lukašić, a kod žena Maja Prahin Hotko, Urška Pasar i Božena Vitlov, objavio je Zorić.

image

Andrija Vanjak za najbolje maratonce

VELIMIR BRKIĆ

Savladana četiri vidikovca

Najviše natjecatelja bilo je na utrci Đir na 6 km, čak 71. Najbrži muškarci su Ante Bakija, Rok Bratuša i Jakov Pavić, a kod žena Sabina Jurak, Ivana Protić i Samndra Bajlo. Najuspješniji parovi su Nikolina i Jurica Debeljak, Ivana Gaće i Saša Kosović te Martina i Andrija Vanjak Ljubov.

- Bez upornosti, ustrajnosti, volje i strpljenja nema ničega, poručili su Martina i Andrija, bračni par iz Sukošana.

Djeca su pod paskom Udruge Tigrići trčala u četiri kategorije, a odrasli su imali i pobjednike u starosnim kategorijama. Najstariji su natjecatelji bili su 73-godišnja Danica Fanton iz Sukošana i njezin sumještanin, također 73-godišnji Pavić Venci Kušo, te Milivoj Klarić (69) iz Pakoštana.

image

Kulinarska ekipa za 5

VELIMIR BRKIĆ

Povezivanje vrhunske prirodne i kulturne atrakcije

- Cilj ove po mnogo čemu jedinstvene međunarodne utrke je predstaviti Sukošan i općinsko zaobalje te ga osim obiteljskog i gastro-zabavnog turizma pozicionirati i kao prepoznatljivu destinaciju rekreativnog, pustolovnog i aktivnog turizma, povezujući svoje vrhunske prirodne i kulturne atrakcije u jedinstveni turistički projekt, kazala je Mirjana Velislavić-Nadinić koja je uz Dobrilu Dević bila alfa i omega organizacije

Osim volontera, komunalaca, vatrogasaca, turističkih djelatnika, općinara, članova KUD-a Zlatna luka i HGSS-a bio je tu i Moto klub Sv. Kasijan koji se brinuo za bogatu roštiljadu.

- Za 210 litara fažola s “gnjatom” od pršuta i kobasicama brinula se ekipa Renata Kraljeva. DJ je bio Elvis Papić, sve utrke mjerila Stotinka Timing, temeljit je Zorić.

24.09.2023., 09:05h
VELIMIR BRKIĆ
22. listopad 2024 07:28