42446
Screenshot/vatrogasci 193 Facebook
StoryEditor
Iznenadilo Zadrane

Prošla noć na zadarskom području - kiša, vjetar i vatra

Zadar je oko 1 ujutro neočekivano pogodilo nevrijeme. Iako nije dugo trajalo, vjetar koji je puhao oko 80 kilometara na sat, srušio je stabla i uzburkao more, a na području Polače je izbio i požar. Vatrogasci od sinoć imaju pune ruke posla

Prema podacima DHMZ-a, u Zadru je izmjereno 0,6 mm oborina, što nije količina kiše koja može napraviti veliki problem. To ukazuje da je većinu štete napravio upravo jak vjetar koji je sinoć na područje Zadra došao iz smjera Italije. 

Iz operativnog centra JVP Zadar potvrdili su kako se na obali kneza Trpimira usred nevremena nasukala brodica. Iz nje su izvukli 10 slovenskih državljana od kojih nitko nije ozlijeđen. Noć su proveli u vatrogasnom brodu. 

Vatrogasci su sinoć, zbog nevremena, imali osam intervencija u kojima su uklanjali srušena stabla i grane i sanirali lim. Jutros su nastavili s radom na terenu.

Veliki požar koji je sinoć oko 1,30 sati buknuo u Polači, ubrzo je stavljen pod kontrolu i lokalziran. Vatrogasci pretpostavljaju da je uzrok požara udar groma, ali to još ne mogli sa sigurnošću potvrditi. 

Konačna materijalna šteta sinoćnjeg nevremena tek se treba zbrojiti.

image
Screenshot/vatrogasci 193 Facebook
08.08.2024., 11:37h
19. rujan 2024 21:10