<p>Vožnja pod utjecajem alkohola</p>
Vožnja pod utjecajem alkoholaPixabay/zt
StoryEditor
VOŽNJA POD UTJECAJEM

Proteklog vikenda sankcionirana dva vozača s gotovo 3 promila alkohola u krvi

Obojica su vozili automobile zadarskih registarskih oznaka, 47-godišnjak je vozio pod utjecajem alkohola od 2,82 g/kg te 52-godišnjak pod utjecajem alkohola od 2,71 g/kg

Policijski službenici su u nedjelju, 19. studenog u 00.25 sati u Zadru u Zagrebačkoj ulici zaustavili automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 47-godišnjak pod utjecajem alkohola od 2,82 g/kg.

Također je utvrđeno kako vozač upravlja vozilom za vrijeme izrečene mjere zabrane upravljanja vozilom dok se ne podvrgne izvanrednom liječničkom pregledu. Vozač je uhićen i isključen iz prometa te je smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Jučer je uz optužni prijedlog zbog počinjenih prometnih prekršaja prepraćen na Kazneno-prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru gdje mu je određena mjera zadržavanja u zatvoru u trajanju od 8 dana.

U nedjelju su i na Općinski sud u Zadru prepratili 53-godišnjaka koji je 18. studenog u 20.35 sati u Zadru u Ulici Franka Lisice, zatečen kako upravljao automobilom zadarskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,63 g/kg.

U kontroli prometa na zadarskim prometnicama policijski službenici su zbog počinjenih prekršaja iz prometa isključili i sankcionirali: u petak, 17. studenog u 15.25 sati u Gornjem Karinu zaustavili su automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 52-godišnjak. Kontrolom je utvrđeno kako je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola od 2,71 g/kg.

20.11.2023., 14:03h
12. lipanj 2024 15:48