<p>POLICIJA - MUP</p>
POLICIJA - MUPPu Zadarska
StoryEditor
KAZNENA PRIJAVA

PU Zadarska prijavila načelnika Kali jer je pokušao pregaziti 74-godišnjeg Darija Mišlova

Oštećeni smatra da je u pozadini svega osobna netrpeljivost prema njemu jer nije glasao za načelnikovu nezavisnu listu, a zbog izgovorenih riječi, tražio ga je u uredu i želio objašnjenje

Zadarska policija prijavila je 29-godišnjeg načelnika Općine Kali Brunu Mišlova zbog sumnje da je u utorak u svom mjestu na otoku Ugljanu automobilom namjerno pokušao pregaziti 74-godišnjeg Darija Mišlova, predsjednika Udruge dobrovoljnih darivatelja krvi Kali.

Napadnuti Dario Mišlov otkrio je Hini da se s načelnikom općine verbalno sukobio na sastanku upravnog vijeća Udruge dobrovoljnih darivatelja krvi nakon što mu je prigovorio da je darivateljima općina dala premalo novca za normalno funkcioniranje udruge.

- Na sve što sam mu rekao, on nije dao nijedan suvisli odgovor. Rekao mi je: Dosta si ti zla napravio meni i ovom selu i prekinuo sastanak, kaže oštećeni Mišlov.

Smatra da je u pozadini svega osobna netrpeljivost prema njemu jer nije glasao za načelnikovu nezavisnu listu, a zbog izgovorenih riječi, tražio ga je u uredu i želio objašnjenje.

- Rekao sam mu da je on moj načelnik i da to poštujem, a on mene ne poštuje kao stanovnika općine. Izjurio je iz ureda, ušao u auto, zaključao se i kada sam inzistirao da mi kaže koje sam ja to zlo napravio, dao je gas i srušio me. Svemu su svjedočili članovi udruge koji su bili na sastanku, oni su mi priskočili u pomoć, a načelnik je zaustavio auto, pogledao me i produžio dalje, prepričava Dario Mišlov.

Prvu pomoć pružili su mu u ambulanti hitne pomoći u Kalima, potom je s policijom otišao u Opću bolnicu Zadar te nakon toga dao iskaz u prostorijama PU zadarske.

Osumnjičeni načelnik općine nije bio dostupan za izjavu.

Glasnogovornica zadarske policije Ivana Grbin potvrdila je da je nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv 29-godišnjeg Brune Mišlova podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru.

Prijavljen je za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, kazneno djelo za koje zakon predviđa zatvorsku kaznu od šest mjeseci do pet godina. (Hina)

15.05.2024., 14:48h
27. srpanj 2024 03:20