RAZANAC, 05/06. 8. 2022. Razanacka noc s grupom Dalmatino... Oboreni svi rekordi posjećenostiVelimir Brkić
StoryEditor

Ražanačka noć s grupom Dalmatino

Autohtona, spektakularna manifestacija Ražanačka noć, koja odiše ponosom, dušom, radošću i dakako pjesmom, u ritmu popularne pop skupine Dalmatino je pred oko 5.000 feštara pod zvjezdanim nebom doživjela veliki uspjeh i ušla u legendu.

Gosti, domaći i strani, zacijelo su iz ovog životopisnog okruženja ponijeli predivnu uspomenu, dašak ražanačkog ljeta i Dalmacije. Iz Općine Ražanac (Jovići, Krneza, Ljubač, Ljubački Stanovi, Radovin, Ražanac, Rtina) koja obara sve turističke rekorde i rekorde posječenosti feštama i fešticama.

Ražanac je bio preplavljen ljudima, kao nikad do sada. U fascinantnom ljetnom šušure više nije bilo mjesta ni za lijek. A u epicentru zbivanja, mir i ljubav, dobra energija, dobra glazba, raspojasana, raspjevana i rasplesana publika koja uživa i u glazbi i u atmosferi te u veličanstvenoj bakljadi i vatrometu na južnoj obali Velebitskog kanala. Poneki su slavili i do zore i prve jutarnje kave.

- Ovo je ono o čemu su nam pričali naši roditelji, djedovi i bake, vesela dalmatinska zabava. Pijemo crno vino, super se provodimo, rekli su nam mladolike Čehinje imena Jana, Katerina, Lenka, Aneta i Eliška.

Tisuće nazočnih u neodoljivom ritmu Dalmatino hitova bilo je na "sedmom nebu".

- Pričali su nam i o dalmatinskim galebovima, lovcima na žene. Nažalost, još ih nismo vidjeli ni čuli, jada se 29-godišnja Aneta.

Članove grupe Dalmatino prije koncerta uhvatili smo u zadivljujućem dvorištu obližnjeg restorana Toni. Pritom su nas zamolili da u Zadarskom tjedniku pozdravimo Ražanac i cijelu Zadarsku županiju, poglavito njihovog domaćina Antu Miletića, direktora TZO Ražanac, i načelnika Damira Jordana, sve druge iz organizacije te napose, kažu, gostoljubivu, vrijednu i nasmiješenu konobaricu.

- U ovoj Ražanačkoj noći kao da je došlo do idealne sinergije povoljnih cijena hrane i pića i dobre atmosfere, poručio je Ante Miletić, i pozvao na nastavak dosad najbogatijeg "Lita u Ražancu".

Pred domaćima i turistima je još Ražanačka alka, Dalmatinska večer – Ljubač, Ribarska noć – Rtina Miletići, koncert Ivice Iće Sikirića i dr.

06.08.2022., 21:00h
19. rujan 2024 18:30