<p>Prekršaj u Srbu</p>
Prekršaj u SrbuPU Zadarska
StoryEditor
NIZ PROMETNIH PREKRŠAJA

S gotovo 3 promila alkohola vozio neispravan traktor bez vozačke dozvole

Daljnjim postupanjem utvrđeno je kako vozilom upravlja bez vozačke dozvole, koja mu je poništena zbog ranije počinjenih prometnih prekršaja i ranije prikupljenih negativnih bodova te kako je vozilu isteklo važenje tehničkog pregleda i obveznog osiguranja

U petak, 13. listopada u 16 sati u Zagrebačkoj ulici u Srbu policijski službenici Postaje granične policije Gračac zaustavili su traktor bez registarskih oznaka s kojim je upravljao 58-godišnji hrvatski državljanin.

Alkotestiranjem vozača utvrđena je koncentracija alkohola od 2,79 g/kg. Daljnjim postupanjem utvrđeno je kako vozilom upravlja bez vozačke dozvole, koja mu je poništena zbog ranije počinjenih prometnih prekršaja i ranije prikupljenih negativnih bodova te kako je vozilu isteklo važenje tehničkog pregleda i obveznog osiguranja.

Vozač je uhićen i smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. S obzirom na to da se radi o učestalom ponavljaču prometnih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, ostvareni su zakonski uvjeti te je od prekršitelja privremeno oduzeto vozilo kojim je upravljao.

Uz optužni prijedlog 58-godišnjak je 14. listopada prepraćen na Općinski sud u Gospiću, uz prijedlog za izricanje kazne zatvora te za trajno oduzimanje vozila. Nakon saslušanja na sudu, 58-godišnjaku je određena mjera zadržavanja u zatvor u trajanju od 15 dana.

17.10.2023., 12:20h
07. svibanj 2024 23:46