29477
Otok Pašman
StoryEditor
U sljedećoj školskoj godini

Škola dramskih vještina od jeseni na otoku Pašmanu

Ministarstvo demografije i useljeništva donijelo je odluku o raspodjeli financijskih sredstava za sufinanciranje provedbe edukativnih, kulturnih i sportskih aktivnosti djece predškolske dobi i djece od I. do IV. razreda osnovne škole, kojom je Općini Pašman odobreno 16.250 eura za provođenje kulturnih aktivnosti

Glavni cilj projekta je povećanje dostupnosti kulturnih sadržaja na otoku Pašmanu, uvođenjem Škole dramskih vještina. Ciljna skupina su djeca od I.- IV. razreda Osnovne škole Vladimir Nadzor Neviđane, a u sklopu projekta provodit će se scensko-izvedbene radionice za djecu u kojima je naglasak na procesu stvaranja same izvedbe, tako da djeca osim što su izvođači, postaju i autori izvedbe jer kroz radionicu biraju temu, kreiraju scene, biraju glazbu, kostime i rekvizite.

U toku nastavne godine 2024./2025. u prostorima OŠ Vladimir Nazor Neviđane provodit će se Škola dramskih vještina u organizaciji gospođe Ane Dalbello, iskusne umjetnice dokazane u radu s djecom koja je predsjednica Udruge Teatar od soli iz Tkona.

Očekuje se uključivanje 15 učenika koji će ukupno ostvariti 35 radionica i dva javna nastupa u prosincu i lipnju. Radionice bi se održavale svaki tjedan kroz ukupno 9 mjeseci, od početka rujna 2024. do lipnja 2025.

U sklopu projekta, kao dio poticanja kulturnih aktivnosti i promocije dramske umjetnosti, u ožujku bi se održao Dan dječjeg filma, a u travnju bi se u prostorijama OŠ Vladimir Nazor ugostili lutkari Kazališta lutaka Zadar.

24.07.2024., 15:59h
18. listopad 2024 05:52