Morski.hr
StoryEditor
Drage

Srušen privatni mul kojeg su Poljaci izgradili na pomorskom dobru

U moru bahatosti i drskosti, devastacija i kriminala na Jadranu, lijepo je vidjeti kad netko odradi svoj posao. Iako bi to trebalo biti normalno, nažalost ili na sreću, ponekad se pokaže neko svjetlo nade u našoj želji da se samo poštuje ovo naše more i zakoni ove naše napaćene zemlje. Stoga moramo ipak pohvaliti brzu reakciju Općine Pakoštane koja je žurno reagirala i nakon samo dva dana od objave dovela bager i srušila bespravno izgrađen mul koji se čak oglašava kao "privatna plaža!"

- Sukladno Vašem zahtjevu,  u privitku Vam dostavljamo fotografije na kojima se vidi da su sa pomorskog dobra u naselju Drage dana 09.07. i dana 10.07. po nalogu Općine Pakoštane, izvedeni radovi na uklanjanju bespravno postavljenog drvenog mola, betonskog podesta i betonskih stepenica - priopćili su iz Općine Pakoštane i doista nam dostavili snimke bagera koji je bio na licu mjesta i počistio devastirano područje. - piše morski.hr

image
Morski.hr

Uz to uklonjene su i betonske stepenice obložene u benkovački kamen na istoj lokaciji a koje su izgrađene bez odobrenja nadležnog tijela - kazali su u priopćenju iz Općine Pakoštane. 

Također, ovim putem žele ispraviti i netočan podatak koji je dao njihov komunalni redar o nedjelovanju Lučke kapetanije.

- Pogrešno je navedeno da je Lučka kapetanija bila u nadzoru na ovoj lokaciji, te da nisu ništa poduzeli - poručuju.

Dobro je u cijeloj priči što se napokon u suradnji građana, medija i lokalne samouprave pokreću i bageri, a vlasnicima će se naposljetku ispostaviti račun za rušenje.

Bravo za Općinu Pakoštane, pratit ćemo i hoće li jednako brzo i učinkovito rušiti i ilegalne objekte lokalaca koji su radili identične zahvate na pomorskom dobru. No, svakako, ovaj potez može i treba poslužiti kao primjer drugima!

11.07.2024., 10:59h
08. rujan 2024 02:22