42413
Otok Pašman
StoryEditor
Trajao 7 dana

U Banju prošli tjedan uspješno održan boćarski turnir ‘Baruha 2024‘

Od 29. srpnja do 4. kolovoza održan je tradicionalni turnir u Banju – Baruha 2024 u organizaciji Društva športske rekreacije Kolešće. Na ovogodišnjoj Baruhi je sudjelovalo do sad najveći broj ekipa, a turnir je ove godine imao i najveći broj gledatelja

Na turnir se prijavilo čak 28 ekipa koje su došle iz Ugljana, Sutomišćice, Kukljice, Ždrelca, Banja, Dobropoljane,  Mrljana, Neviđana, Zadra, Sukošana, Zagorja i Slovenije. Igrao se kup sistem, odnosno na ispadanje, te je tako i svaka utakmica bila vrlo napeta, a natjecatelji su uvijek davali svoj maksimum.

Do polufinala su stigle sve domaće ekipe; Cb Bruštulin 1, Braća Arković, Nas tri i Kakišćina.

U polufinalu je Cb bruštulin 1 bio bolji od Nas tri s 21:13, dok su Braća Arković bila bolja od Kakišćine s 21:9. U utakmici za broncu ekipa Nas tri pobjedila je ekipu Kakišćina s rezultatom 21:4 dok je ovogodišnja titula otišla u ruke Cb Bruštulin 1 nakon pobjede nad Braćom Arković s 21:8.

Iz ekipe Cb Bruštulin 1 dolazi i najbolji igrač turnira – Goran Šišeta, a neslavni pehar „Baruha play“, koji se dodjeljuje ekipi koja je najviše prigovarala tijekom turnira, također je otišao u ruke Cb Bruštulin 1.

Finalnog se dana održalo i popularno natjecanje u izbijanju, a nagradu pršuta i pehara je odnio Damjan Kovačić.

Turnir je trajao 7 dana i svaki dan je uz sportski dio bila organizirana i gastronomska ponuda – spremala su se različita autohtona jela pa su tako posjetitelji mogli kušati sipu s čičvardom, brudet s lignjama, pohanog morskog psa, tunu s gradela, paštu s kozicama i školjkama te ostala jela.

Na zadnji dan turnira nakon finala mnogobrojna publika se zabavila uz nastup Hari Rončevića i Dj Tome.

07.08.2024., 10:03h
16. rujan 2024 21:21