Predsjednik Mate Bugarija i načelnik Šime SekulaVELIMIR BRKIĆ
StoryEditor
MODERAN I FUNKCIONALAN OBJEKT

U Bibinjama u potpunosti obnovljene i sređene tri nogometne svlačionice

Općina Bibinje je osigurala sav potrebni materijal i interijer, dok su radove izvodili komunalno poduzeće Bibinjac d.o.o., članovi Uprave i obrtnici

Svečanost na nogometnom igralištu Franko Lisica na Kobiljku u Bibinjama. Župnik don Valter Kotlar blagoslovio je u potpunosti obnovljenu svlačionicu, objekt koji je odsad energetski učinkovit i ekološki prihvatljiv. Potom je uslijedio prigodni domjenak i pjesma.

- U potpunosti su obnovljene i sređene tri svlačionice za domaću i gostujuću momčad te za suce, kao i klupska prostorija. U svlačionicama je sav potrebit interijer prilagođen igračima i sucima, ali i prostrane kupaonice s tuševima i sanitarnim čvorom, kazao je Mate Bugarija, predsjednik NK Bibinje koji je i u 36. godini života još aktivni igrač svog najvoljenijeg kluba.

image

Obred blagoslova predvodio don Valter Kotlar

VELIMIR BRKIĆ

Sinergija Općine, Uprave, komunalaca, obrtnika

Postojala je želja i dobra namjera. Godinama su ovo priželjkivali i, kaže Mate, hvala Bogu i taj dan je došao.

- Općina Bibinje je osigurala sav potrebni materijal i interijer, dok su radove izvodili komunalno poduzeće Bibinjac d.o.o., članovi Uprave i obrtnici. Osobito sam ponosan, kao i vodstvo kluba, što su nam se svi rado odazvali, nitko nas nije odbio ili po domaću nitko nam nije dao košaricu, ponosno će Mate, legendarni bibinjski malonogometni i velenogometni nogometaš koji na čelu s kapetanom prve momčadi Mateom Bralićem i trenerom Damirom Čačićem u prvenstvu 1. ŽNL zadarske u sezoni 2023./2024. brani prošlosezonsku šampionsku titulu.

Svečanost je održana nakon noćnog treninga seniora. Osim igrača nazočili su tajnik-oružar Kristijan Šindija, dopredsjednik Tomislav Lisica, Melko Lisica koji je bio zadužen za predjelo, meso na roštilju, članovi Uprave i oni koji su radili na sad impresivnoj klupskoj svlačionici.

image

Bibinjske svlačionice noću

VELIMIR BRKIĆ

Izgradnja pomoćnog igrališta

- Na igralištu na dnevnoj bazi trenira preko 100 nogometaša svih uzrasnih dobi. A kako je u tim uvjetima gotovo nemoguće održavati travnjak, pred nama je između igrališta i željezničke pruge izgradnja i uređenje pomoćnog igrališta. Radovi bi trebali započeti do kraja godine, objavio je Šime Sekula, načelnik Bibinja.

Službena godina osnivanja nogometnog kluba u Bibinjama je 1950. Naime, u Bibinju je od 1948. postojala nogometna sekcija FA Zadrugar, koja je 1952. godine prerasla u NK Goran. Klub su osnovali Marijan Lisica, Šime Sikirić te Venci i Anđelko Lisica. Godine 1991. klub je promijenio ime u NK Bibinje.

- U preko 70 godina trajanja nogometa u Bibinjama nataložilo se puno imena ljudi značajnih ne samo za mozaik njegove povijesti, već i za budućnost od prve službene nogometne utakmice FA Zadrugar, pa do današnjih dana. Imena koja su iza sebe ostavila i danas su sasvim jasan i čitljiv trag u svim segmentima športskog, bibinjskog nogometnog djelovanja, kaže Bugarija.

image

Trofejna klupska prostorija

VELIMIR BRKIĆ

Bogata nogometna povijest

Uz sve dosadašnje uspjehe seniora i mlađih kategorija posebno je u bibinjskom sjećanju ostao kraj 60-ih i početak 70-ih godina prošlog stoljeća kad je tadašnji Goran bio na svom vrhuncu i s Gusarom iz Komina, mjesta pored Ploča, u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, igrao majstoricu za ulazak u Dalmatinsku ligu, tadašnji treći nogometni rang u bivšoj državi Jugoslaviji.

U sezoni 1985./86. bilo je tri skupine Dalmatinske nogometne lige, četvrtog stupnja nogometnog prvenstva bivše države. U Sjevernoj skupini DNL sudjelovalo je 14 klubova, Bibinje je bilo sedmo, dok je prvak bila Bukovica iz Kistanja.

Upravo je Bibinje s Bukovicom u predvečerje Domovinskog rata na Kobiljku u turbulentnom političkom ozračju odigrao povijesnu utakmicu s puno rizika koju je pred zasigurno preko 3.000 gledatelja osiguravala tadašnja milicija.

Kistanjci su s rezultom 1:0 pobijedili Bibinjce te ovjerili plasman u Dalmatinsku ligu nakon što je na revanšu u Kistanjama bilo 0:0.

20.11.2023., 14:17h
VELIMIR BRKIĆ
11. prosinac 2023 13:50