Pu Zadar
StoryEditor
Predavanja i radionice

U osnovnoj školi u Preku održane preventivne aktivnosti

Na zadarskom otoku učenicima škole prezentirane aktivnosti iz nacionalnog projekta „Zdrav za 5“ te lokalnog projekta „Sigurno ponašanje djece na internetu“

Proteklog tjedna u Osnovnoj školi "Valentin Klarin" u Preku policijski službenici za prevenciju Ureda načelnika Policijske uprave zadarske proveli su aktivnosti iz nacionalnog projekta "Zdrav za 5" i iz lokalnog projekta "Sigurno ponašanje djece na internetu".

Predavanja iz projekta "Zdrav za 5", usmjerena na prevenciju alkohola, slušali su učenici osmih razreda. Učenici su educirani o posljedicama konzumiranja alkohola te kaznenih ponašanja vezanih uz konzumiranje alkohola odnosno sankcijama koje se primjenjuju zbog nedopuštenih ponašanja koja se čine pod utjecajem alkohola, a u okviru predavanja provedena je i interaktivna radionica "Subotnja večer".

Tijekom radionice učenici su iznosili svoja razmišljanja o štetnosti alkohola i posljedicama vezanim uz konzumiranje. ​

Učenici sedmih razreda Osnovne škole "Valentin Klarin" slušali su predavanja o rizičnim ponašanjima kojima su izloženi za vrijeme korištenja društvenih mreža, zatim o ovisnosti koju izaziva dugotrajan boravak na društvenim mrežama, te o potrebi prijavljivanja svakog društveno nedopuštenog ponašanja i zakonskim sankcijama.

Predavanje je dio lokalnog preventivnog projekta "Sigurno ponašanje djece na internetu" kojem projektu je nositelj Vijeće za prevenciju kriminaliteta na području Zadarske županije, a partner Policijska uprava zadarska.

Učenicima su prezentiran pozitivne strane odnosno prednosti korištenja društvenih mreža, kao i negativne strane neograničenog boravka na društvenim mrežama i opasnosti kojima su mladi izloženi kod neopreznog korištenja interneta. Tijekom predavanja prikazani su i spotovi te kratki filmovi o rizičnim ponašanjima prilikom korištenja društvenih mreža, a učenici su iznosili svoje stavove o prednostima i opasnostima prilikom njihova korištenja.

image
Pu Zadar
28.10.2024., 14:52h
28. listopad 2024 14:54