43385
Elvis Šmit/radio Pag
StoryEditor
Svi stali iza projekta

U Pagu održan sastanak o izgradnji Smart HUB-a Pag

U prostorijama Srednje škole Bartula Kašića Pag održan je sastanak na kojem su bili pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije Ivan Šimunić, zamjenica pročelnika Renata Vuksan, viša stručna suradnica Lucija Katalinić, gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić, načelnik Općine Povljana Predrag Rukavina, načelnik Općine Kolan Šime Gligora i ravnateljica Srednje škole Bartula Kašića iz Paga Marija Pećirko

Tema razgovora bilo je financiranje izgradnje i model upravljanja Smart HUB-om Pag. Marija Pećirko je rekla da su svi okupljeni čelnici lokalnih jedinica jasno i nedvosmisleno stali iza projekta.

Navela je da smatraju izgradnju zgrade kulturnog i poduzetničkog centra Smart HUB-a Pag potrebna otoku i spremni su ga sufinancirati kroz model koji će naknadno biti usuglašen sa Zadarskom županijom. O najboljem modelu upravljanja Smart HUB-om, hoće li to biti škola, posebno tijelo osnivača ili neki treći model, odlučit će stručno povjerenstvo. Vrijednost projekta iznosi 5,7 milijuna eura. Gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić je rekao kako je zadovoljan sastankom i kako je dobro što će krenuti projekt Smart HUB-a Pag. Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije je osiguralo osam stotina tisuća eura, što će se isplatiti preko Zadarske županije koja je osnivač Smart HUB-a Pag. Gradonačelnik Fabijanić je o projektu rekao: "Smatram da je jako dobro što je sve više toga definirano oko ovog projekta, a posebno je dobro što su u razgovorima sudjelovali predstavnici zainteresiranih jedinica lokalne samouprave, Grada Paga, Općine Povljana i Općine Kolan, a u razgovore bi se trebao uključiti Grad Novalja, jer se radi o projektu koji je od velikog značenja za cijeli otok." (Josip Portada/Radio Pag)

18.09.2024., 13:12h
19. rujan 2024 06:06