Poplava u Srednjoj školi ObrovacZadarska županija
StoryEditor
Velike štete od poplava

U poplavama u Obrovcu teško oštećene škole i knjižnica

Zbrajaju se prve štete nastale u poplavama koje su pogodile Obrovac

Šest učionica, zbornica, ured ravnatelja i tajništva škole te računovodstva koji se nalaze u prizemlju Srednje škole u Obrovcu uništeno je u poplavi koja je pogodila ovo područje.

image

Poplava u Srednjoj školi Obrovac

Zadarska županija
Nakon što se jutros voda povukla školu je došlo čistiti 5o-ak nastavnika i zaposlenika škole, mještana i bivših učenika, a kada se prizemlje skroz osuši treba se provesti kompletna dezinfekcija, dezinsekcija i deratizacija kako ne bi došlo do širenja zaraze. Škola je danas dobila detaljne upute Službe za epidemiologiju HZJZ-a Zadar.

Prema riječima ravnatelja Srednje  škole Obrovac Jurice Ćurka pomoć za sanaciju je ponuđena s više strana te se nada kako će šteta biti brzo sanirana. S nastavom se planira krenuti ovoga petka i to na katu škole gdje se nalazi 10 učionica i to ponajprije zbog maturanata kojima je uskoro kraj školske godine.Srednju školu u Obrovcu pohađa  82 učenika.

U matičnoj Osnovnoj školi u Obrovcu koju pohađa oko 90 učenika  stradao je dio školske sportske dvorane u koju je voda ušla kroz zid i gdje se podigao parket te će trebati isprazniti i očistiti spremnik za lož ulje koje se uslijed poplave počelo izlijevati

Velike štete nastale su i u  Knjižnici i čitaonici Obrovac, ustanovi u sastavu Pučkog otvorenog učilišta Obrovac koja se nalazi u prostoru Doma kulture na obali rijeke Zrmanje. Voda se tek jutros povukla iz ovog prostora te za sobom ostavila oštečen i uništen velik dio knjižnične građe. Kotlovnica knjižnice još je uvijek pod vodom. 

image

Poplava u Knjižnici i čitaonici Obeovac

Zadarska županija
17.05.2023., 17:30h
19. svibanj 2024 08:53