44562
Nasiskolji.hr
StoryEditor
Najavljeni novi projekti

U Preku održan sastanak ŽUC-a s otočnim načelnicima

U vijećnici Općine Preko jučer je održana 17. sjednica Upravnog vijeća Županijske uprave za ceste Zadarske županije na kojoj se raspravljalo o redovnom poslovanju ŽUC-a

Osnovna djelatnost Županijske uprave za ceste je gradnja, upravljanje i održavanje županijskih i lokalnih cesta Zadarske županije. ŽUC upravlja ukupno sa 1.190,3 km cesta, od kojih je 514,5 km županijskih i 675,8 lokalnih. Od toga se oko 30 km nalazi na otocima Ugljanu i Pašmanu.

Nakon sjednice upravnog vijeća održan je sastanak s načelnicima svih općina otoka Ugljana i Pašmana – općinama Preko, Kali, Kukljica, Pašman i Tkon.

Razgovaralo se o potrebama na terenu i unapređenju otočne cestovne infrastrukture. Otočni načelnici najavili su projekte koji su vezani za Županijsku upravu za ceste, a koji bi se trebali realizirati u narednom razdoblju. Kako bi se projekti što kvalitetnije pripremili i proveli, Županijska uprava za ceste bit će uključena u njihovu pripremu pa tako i vezano za planiranje financijskih sredstava.

Razgovaralo se o mogućnostima uvrštavanja projekata u Plan održavanja, građenja i rekonstrukcije županijskih i lokalnih cesta na području Zadarske županije za 2025. godinu kako bi se zajedničkim sufinanciranjem projekti što lakše i brže realizirali. (nasiskolji.hr)

25.10.2024., 15:34h
28. listopad 2024 19:26