<p>Predstavnici Županije i banka na uručivanju ugovora</p>
Predstavnici Županije i banka na uručivanju ugovoraZadarska županija
StoryEditor
Županija će subvencionirati kamate od 2%

Uručeni ugovori za program Kreditom do uspjeha

U utorak, 23. svibnja 2023. župan Božidar Longin uručio je ugovore o poslovnoj suradnji bankama za realizaciju programa Kreditom do uspjeha za subvencioniranje kamata na kredite u Zadarsko županiji

U utorak, 23. svibnja 2023. župan Božidar Longin uručio je ugovore o poslovnoj suradnji bankama za realizaciju programa Kreditom do uspjeha za subvencioniranje kamata na kredite u Zadarsko županiji.

Ocjenjujući dosadašnja iskustva s kreditiranjem poduzetništva, stanje u gospodarstvu i potrebu da se malim i srednjim poduzetnicima poboljša pristup financijskim sredstvima, Zadarska županija pokrenula je  program Kreditom do uspjeha putem subvencioniranja kamata na kredite u Zadarskoj županiji.

- Predstavnicima banaka i na ovaj se način želim zahvaliti na uključivanju u novi Program kreditiranja. Bez vaše suradnje i vaše pomoći ovaj se Program ne može realizirati.

Program će biti velika pomoć i podrška našim poduzetnicima, a vašim klijentima. Ovaj program pokazuje da Zadarska županija zna i razumije probleme poduzetnika i da je spremna uključiti se u rješavanje istih. Mišljenja smo da je ovo pravi primjer kako se regionalna samouprava i oni koji upravljaju s njom trebaju odnositi prema poduzetnicima. Sigurni smo da će to cijeniti i naši poduzetnici, a vaši klijenti. Da bi se održala gospodarska aktivnost, potrebno je održati investicijsku aktivnost. Nema razvoja bez investicija. Zadarska županija u okviru svojih proračunskih mogućnosti to čini, a i ubuduće treba činiti sve što može.“, rekao je župan Božidar Longin dodajući kako poduzetnici moraju biti jaki kako bi izdržali ovo trenutno stanje vjerujući kako će s ovim potaknuti naše gospodarstvenike i poduzetnike da krenu u ovu akciju što prije jer kad se ovih 5 milijuna potroši, istaknuo je, doći će još, a to je zaista prilika da ojačaju.

Županija će za odobrene kredite subvencionirati kamatnu stopu u visini od 2,00 % godišnje, fiksno, za cijelo vrijeme trajanja kredita (razdoblje korištenja, počeka i otplate).

Podsjetimo, u prošlim ovakvim  projektima bila su 42 korisnika na iznos od 60 milijuna tadašnjih kuna koji su dva puta povećavali upravo zbog velike potražnje dok su se svi projekti pokazali izuzetno dobrima i uspješnima.

Krediti se odobravaju u iznosu od 30.000,00 do 400.000,00 eura za investicije - kupnja, izgradnja, uređenje ili proširenje gospodarskih i poslovnih objekata, nabava nove opreme. Obrtna sredstva u funkciji investicije mogu financirati do najviše 10% za uslužne djelatnosti, tj. do najviše 20% za proizvodne djelatnosti od odobrenog iznosa investicijskog kredita.

Nakon uvodnog obraćanja, župan je uručio prigodne ugovore bankama.

23.05.2023., 13:04h
22. srpanj 2024 09:16