35265
Dino Stanin/pixsell
StoryEditor
Donesena odluka

Uskoro pet općina iz Zadarske županije pod jednim komunalnim redarstvom

Ukoliko se ovaj model ne pokaže uspješnim, prema sporazumu svaka općina ima pravo na odvajanje i samostalno funkcioniranje

Ministarstvo pravosuđa i uprave donijelo je odluku da će se na području općina Poličnik, Novigrad, Posedarje, Ražanac i Starigrad funkcionalno spojiti komunalno redarstvo. Ova zajednička služba bit će pod vodstvom pročelnika Upravnog odjela za komunalno redarstvo, što će omogućiti učinkovitije upravljanje komunalnim poslovima u ovim općinama. 

Davor Lončar, načelnik Općine Poličnik objasnio nam je kako bi sve trebalo funkcionirati.

- Svi zaposleni komunalni redari bit će prebačeni u novi odjel. Općina Poličnik planira zaposliti jednog poljoprivrednog redara i jednog prometnog redara, uz postojeće resurse, dok neki od mojih kolega moraju zaposliti i pomorskog redara. Naš proračun pokriva 50 % troškova, dok preostali iznos sufinancira država, kaže Lončar.

Smatra da je objedinjavanje komunalnog redarstva dobra praksa s obzirom na državno sufinanciranje.

- Dodatna zapošljavanja omogućit će kvalitetno pokrivanje potreba našeg područja, iako su potrebe za komunalnim redarstvom na našem području, unatoč veličini, manje izražene nego u većim gradovima, objašnjava Lončar.

Uz optimizam i zajednički trud, vjeruje se da će ovaj pristup donijeti pozitivne rezultate i poboljšati kvalitetu komunalnih usluga.

- Ukoliko se ovaj model ne pokaže uspješnim, prema sporazumu svaka općina ima pravo na odvajanje i samostalno funkcioniranje, što omogućuje fleksibilnost i prilagodbu potrebama svake pojedinačne općine u slučaju da zajednički pristup ne ostvari očekivane rezultate, zaključuje Lončar.

27.06.2024., 13:51h
01. srpanj 2024 07:44