Dok se početkom tjedna na 3. Danima vina i gastronomije Zadarske županije razmišljalo kako stvarati održivu enogastronomsku destinaciju, na Viru su napravili prvi korak i gostima restorana Kotarina ponudili veprovinu na lovački s domaćim njokima. Enogastro priču "Od polja do stola" tako su u konkretno i vrhunsko jelo pretočili, skuhali i zamijesili kuhari Predrag Đurić i Nataša Glavan, dok je najbolja virska slastičarka i kuharica Kotarine Anđelka Levak napravila još maštovite čokoladno-kokosne kolačiće sa zimskim motivima pahulja, snijega, snjegovića, jelki i slično.
– Kotarina je na Viru restoran s dugom tradicijom i tu činjenicu moramo pretočiti u kvalitetnu gastronomiju kako bi svim našim gostima dnevno mogli ponudili najbolja jela i pravu ugostiteljsku uslugu – kaže direktor Vir turizma Kristijan Bašić naglašavajući kako će Kotarina ubuduće, uz prethodni dogovor i na radost gurmana, nuditi i autohtona jela pod cripnjom ili pekom.
Kotarina na svojim adventskim kućicama još nudi preukusne domaće fritule s grožđicama i fritule s punjenjem od Nutelle, potom kobasice, sarme i hrenovke u pecivu, a od subote će blagdanska ponuda biti dodatno obogaćena i bakalarom na bijelo. Istovremeno se preuređuje dio restorana namijenjen druženju i društvenim igrama, što je dio priče o podizanju Kotarine na viši ugostiteljski i gastronomski nivo koju je ranije bio najavio direktor Bašić.