Tuna, Sushi & Wine FestivalTzg Zadar
StoryEditor
23.i 24. lipnja

Za vikend u Kalima Blue Fish Festival

Ovaj vikend u Kalima kuhaju David Skoko te nagrađivani zadarski kuhari Josip Vrsaljko i Tomislav Karamarko. Jedan dan gostovati će i kuhar Saša Began iz zadarske Foše

Blue Fish Festival i ove se godine održava u Kalima u punta Artine od 23. do 24. lipnja. Program oba dana počinje u 17:30 sati.

Ideja je da plava riba, vrijedna i zdrava namirnica, ulovljena od naših ribara, a često zanemarena, uz izuzetak tune, bude pozivnica na događaj u kojem će sudjelovati renomirani hrvatski kuhari. Ovaj vikend u Kalima kuhaju David Skoko te nagrađivani zadarski kuhari  Josip Vrsaljko i Tomislav Karamarko. Jedan dan gostovati će i kuhar Saša Began iz zadarske Foše.

Oni će pokazati kako srdela, inćun ili tuna uz kuharsku kreativnost i vještinu postaju izvrsna I ukusna jela koja nikog neće ostaviti ravnodušnim. Za 2 kaljska gastro dana ovi vrsni kuhari osmislili su meni od 6 jela. Da doživljaj bude potpun angažiran je i Ivan Stiblik, organizator Zadar Wine Festivala, koji će složiti vinsku kartu s naglaskom na vina iz zadarske regije.

Ponovno će biti sushi kutak u simboličnom smislu poveznica s Japanom s kojima Kali imaju vezu još od 1996. kada je počela djelovati Kali tuna, te koktel kutak. Neće nedostajati niti glazbe, uz DJ-a biti će i 2 koncerta, na otvorenju prvog dana u petak pjeva Marko Pecotić i Silvia Dvornik, a drugi dan koncert će održati mladi Adi Šoše iz susjedne BIH.

Zintereseranima dostupne su trajektne i brodske linija Zadar- Preko. Do poprišta događanja samo pola sata pješke od  trajektne luke ili s taxi boatom.

image

Blue Fish Festival u Kalima održava se 23. i 24. lipnja

TZO Kali
19.06.2023., 19:07h
22. listopad 2024 05:43