43981
Izvor: Pixabay
StoryEditor
Kreditom do uspjeha

Zadarska županija subvencionira kamate na poduzetničke kredite

Zadarska županija postavlja nove standarde u podršci poduzetništvu! S ciljem poticanja investicija i gospodarskog rasta, pokrenut je program Kreditom do uspjeha koji poduzetnicima omogućuje povoljnije uvjete kreditiranja, uz županijsku subvenciju kamate od 2 posto

Uz aktualni javni poziv subvencija kamatne stope za kredite HBOR-a, program Kreditom do uspjeha predstavlja značajan korak naprijed u podršci poduzetništvu u Zadarskoj županiji. Ovaj program nudi subvencionirane kamate na kredite, fleksibilne iznose i jednostavnu proceduru.

Cilj je olakšati poduzetnicima pristup financijskim sredstvima i tako doprinijeti razvoju cijele županije. Zahvaljujući suradnji s 8 poslovnih banaka, poduzetnici mogu odabrati najpovoljniju opciju i skratiti vrijeme potrebno za odobrenje kredita.

Župan Božidar Longin istaknuo je kako je program Kreditom do uspjeha jasan pokazatelj opredjeljenja Zadarske županije da aktivno radi na stvaranju povoljnog poslovnog okruženja.

"Ovim programom želimo olakšati pristup financijskim sredstvima i stvoriti povoljnije uvjete za investicije, što će se pozitivno odraziti na razvoj cijele županije. Ulaganjem u poduzetništvo, ulažemo u budućnost naše županije", naglasio je župan.

Povoljniji uvjeti kreditiranja omogućit će poduzetnicima da investiraju u nove tehnologije, proizvode i usluge, čime će povećati svoju konkurentnost na tržištu.

Poduzetnici koji su zainteresirani za ovaj program mogu se obratiti svojoj poslovnoj banci ili se informirati na službenim mrežnim stranicama Zadarske županije.

Župan Longin pozvao je poduzetnike da iskoriste ovu priliku i ulažu u razvoj svojih poslovanja.

"Naše stručne službe su tu da pomognu poduzetnicima oko prijave i svih potrebnih informacija", poručio je župan.

Ključne značajke programa:

Iznos kredita: Od 30.000 do 400.000 eura

Namjena: Investicije u gospodarske i poslovne objekte, nabava opreme, proširenje poslovanja…

Subvencija: Županija subvencionira kamatnu stopu u visini od 2% godišnje

Rok otplate: Do 10 godina

Poček kredita: Do 2 godine

Sudionici: 8 poslovnih banaka (Erste banka, OTP banka, Hrvatska poštanska banka, Privredna banka Zagreb, Zagrebačka banka, Raiffeisen banka, Agram banka, Podravska banka)

08.10.2024., 09:53h
09. listopad 2024 21:20