<p>ŠAMPION IZ PAKOŠTANA</p>
ŠAMPION IZ PAKOŠTANADamir MariČiĆ
StoryEditor
Zadružni savez Dalmacije

Zadrani na Noćnjaku s mnogo laureata i zlata, uz jednog šampiona!

Mnoga su naša ulja uzela zlatna priznanja kao oznaku vrsnosti vrteći se od 95 nadomak 100 od mogućih 100 bodova

Zadružni savez Dalmacije organizirao je i održao 26. Međunarodnu manifestaciju maslinara i uljara Noćnjak 2024., u Zadru u hotelu Kolovare od četvrtka do nedjelje, 14.-17.0 ožujka 2024. godine. Zadrani su bili istinski dobri domaćini, a Zadružni savez majstorski organizator ove manifestacije na kojoj su Zadranima uručene mnoge laureatske nagrade, za zasluge i doprinos maslinarstvu i zadrugarstvu.

Mnoga su naša ulja uzela zlatna priznanja kao oznaku vrsnosti vrteći se od 95 nadomak 100 od mogućih 100 bodova, dok se u šampione ove godine od uljara iz Zadarske županije upisao OPG ČELINI, Pakoštane u kategoriji najbolje otvoreno intenzivno ekstra djevičansko maslinovo ulje, u ovom slučaju sljubljenih sorti.

Zadarski su uljari uzeli za otvorena ulja devet zlatnih medalja, a bilo je i sedam srebrnih i jedna brončana medalja u toj kategoriji. Za pakovine su briljirali prijatelji iz Slovenije, a od domaćih uljara mnogobrojni Istrani, dok Zadrani nisu imali šampiona u toj kategoriji, već 10 zlata i dva srebra.

Ovogodišnji su laureati, među kojima ima i Zadrana: Općina Šolta, Diadora TV za koju je nagradu preuzela Marija Vicković, Gordan Marinović, Budislav Mađerić, Miodrag Deša, Nikola Bekavac (posthumno), Ilirja Drljepan, Goran Morović, Josip Gugić i Kajo Vukšić.

Više o ovoj međunarodnoj manifestaciji pročitajte u petak, u novom broju Zadarskog tjednika.

18.03.2024., 09:50h
DAMIR MARIČIĆ
20. svibanj 2024 14:51