Umirovljenici u Domu mladeži
StoryEditor
umirovljenici u sukošanu

Zaželjeli puno zdravlja, pjesme, plesa i izleta

Udruga je svojim uspješnim radom i raznovrsnim manifestacijama, namijenjenim zlatnoj generaciji ali isto tako i ostalim općinskim žiteljima, ispred brojnih udruga Zadarske županije i šire

Matica umirovljenika Općine Sukošan u Domu mladeži održala je redovitu godišnju skupštinu. Na sjednici skupštine kojom je predsjedao predsjednik Ante Jerak – Špaca nazočilo je 92 ovdašnjih umirovljenika. Sve odluke i izvješća su jednoglasno prihvaćena.

- Matica umirovljenika broji 152 člana, dok 24 umirovljenika još nije platila, mogli bi reći, simboličnu godišnju članarinu, kazao je Jerak.

Izvješće Nadzornog odbora je podnio predsjednik Zvonko Kutleša a financijsko izvješće Marica Gašparović te Anka Belas.

- Posljednju godinu dana imalo smo 6.665 eura prihoda. Stanje na žiro računu je 2.654 eura, a u blagajni ima 12,50 eura, obznanjeno je u izvješćima.

Plodonosan život treće životne dobi

Pritom je biranim riječima zahvaljeno Općini Sukošan koja im je najveći pokrovitelj i koja ih uvijek prati.

- Brinemo se o svojim umirovljenicima, posjećujemo ih kad su bolesni, a u ovoj situaciji smo im na raspolaganju 24 sata ako im što treba. Starije osobe i one s kroničnim oboljenjima su sada najranjivije, pružimo im ruku. Za preminule članovima kupimo vijenac, istaknuo je Jerak.

Sukošanski umirovljenici su već obišli gotovo cijelu Hrvatsku, a bili su i u zemljama u okruženju.

- Osim četiri izleta u posljednju godinu dana tradicionalno smo u Domu mladeži organizirali doček Nove godine i dobrano se vratili u svoju mladost. Umirovljenice uz prigodni stol proslavljaju Dan žena, a mi ih darivamo s ružama, navodi Jerak.

Aktivni sukošanski umirovljenici

Udruga je svojim uspješnim radom i raznovrsnim manifestacijama, namijenjenim zlatnoj generaciji ali isto tako i ostalim općinskim žiteljima, ispred brojnih udruga Zadarske županije i šire.

- Općina Sukošan je hvalevrijedan primjer kako ljudi starije životne dobi još mogu biti aktivni. Starije generacije su puno skromnije, neopterećeni smo, volimo se zabavljati i družiti, istaknuo je Jerak.

Umirovljenici zaslužuju dostojanstvenu starost, poruka je sa skupštine.

- Svi zajedno imamo zadatak omogućiti umirovljenicima prilike za druženje, aktivnosti i edukaciju, kazao je Jerak izrazivši nadu u nastavak odlične suradnje s Općinom Sukošan i Maticom umirovljenika Zadarske županije, poručio je Jerak.

Svi pružaju ruku umirovljenicima iz najbolje organizirane i najuspješnije umirovljeničke udruge u Zadarskoj županiji poručila je legendarna Marija Nadinić – Majčina, koja je uz pljesak odobravanja nazočnih “ka iz rukava” sipala pohvale vodstvu općinske Matice umirovljenika.

Sjednicu je uveličao gradski vijećnik Duško Vuković iz Matice umirovljenika Zadarske Županije. A nakon sjednice druženje se nastavilo u atriju Doma mladeži uz stol s jelom i pićem.

image

Radno predsjedništvo

27.10.2024., 13:07h
27. listopad 2024 13:09