Sportska dvorana u centru ZemunikaVELIMIR BRKIĆ
StoryEditor
U CENTRU ZEMUNIKA

Zemunička višenamjenska sportska dvorana u završnom šminkanju

Posljednji detalji su tehnički pregled građevine, nužni korak za ishođenje uporabne dozvole potrebite za otvaranje športske dvorane

Općina Zemunik ima sve što je potrebno, svoju općinu, liječnika, stomatologa, veterinarsku ambulantu, ljekarnu, školu, vrtić, svećenika, crkvu, groblje, ispraćajnu dvoranu, poštu, dućane, uljare, aerodrom, plodna polja, rasadnik, sušare, OPG-ove, obrte, kuće za odmor s bazenima, sve više kanalizacije, igrališta, dječja igrališta, boćališta, Vrelo

koji toči stalno, dožupana, ma svašta nešto. A uskoro će i dvorana, a ku’š više, rekli bi Zemuničani.

- Projekt desetljeća, izgradnja športske dvorane javne namjene pored ambulante, nedaleko od spomenika hrvatskim vitezovima Domovinskog rata, crkve i škole pri samom je dovršetku i skorom otvorenju, kazao je Ivica Šarić, načelnik Općine Zemunik Donji koja u srcu Ravnih kotara ima izuzetan geoprometni položaj.

image

Ostvario se zemunički san

VELIMIR BRKIĆ

Za sve žitelje, za sve uzraste

image

Ivica Šarić, načelnik Zemunika

VELIMIR BRKIĆ

Na novoj “zemuničkoj ljepotici” u tijeku je još samo posljednje ušminkavanje pred tehnički pregled građevine, nužni korak za ishođenju uporabne dozvole potrebite za otvaranje dvorane.

- Nova moderno opremljena i kompaktna dvorana zadovoljit će potrebe svih učenika u nastavnim i izvannastavnim aktivnostima te općinske žitelje, aktivne športaše i rekreativce. Dakako i za razne manifestacije, proslave i koncerte, ponosno će Šarić

Oko 10,5 milijuna kuna vrijednu športsku dvoranu s parketom 27x15 metara i tribinama te sa svlačionicama, sanitarijama i svim potrebitim sadržajima, u potpunosti rade vlastitim sredstvima.

- Uz suglasnost Vlade RH kod OTP banke d.d. Split za izgradnju dvorane zadužili smo se u iznosu od 10 milijuna kuna, s rokom otplate kredita od deset godina uključujući poček od dvije godine, u jednakim mjesečnim ratama, uz fiksnu godišnju kamatnu stopu 1,54 % i jednokratnu naknadu za obradu zahtjeva u visini 0,50 % od iznosa odobrenog kredita, transparentan je zemunički načelnik.

Vizija, predanost, promišljanja

​Općina Zemunik koja je među rijetkima u pozitivnom demografskom plusu, nadasve je poželjnija sredina za život i poduzetništvo te je u Lijepoj Našoj prepoznata po kvalitetno pripremljenim projektima, ali i novim projektima koji su u pripremi za tzv. europsku omotnicu u kojoj je na raspolaganju 22 milijarde eura.

- Važna je vizija, predanost i promišljanje kako bi se ostvarili projekti kojima je cilj podizanje kvalitete života svih općinskih žitelja, od rođenja pa sve do treće životne dobi, poručio je Ivica Šarić.

11.12.2023., 10:30h
VELIMIR BRKIĆ
19. rujan 2024 18:38