Sredstva potpore za poticanje IT poduzetništvaPixabay
StoryEditor
Dodjela potpora

Župan Longin danas uručuje ugovore o dodjeli potpora za poticanje IT poduzetništva

Iz Proračuna Zadarske županije za 2023. godinu odobrena su sredstva potpore za poticanje IT poduzetništva na području Zadarske županije u ukupnom iznosu od 45.200,00 eura, a potporu će dobiti 14 korisnika

Župan Božidar Longin uručit će u srijedu, 27. prosinca 2023. godine ugovore o dodjeli potpora za poticanje IT poduzetništva na području Zadarske županije.

Dodjelom bespovratnih potpora Zadarska županija želi potaknuti poduzetnike IT sektora u razvoju IT proizvoda, jačati konkurentnost nastupa postojećih poduzetnika na tržištu i podignuti razine poduzetničkih znanja i vještina.

Iz Proračuna Zadarske županije za 2023. godinu odobrena su sredstva potpore za poticanje IT poduzetništva na području Zadarske županije u ukupnom iznosu od 45.200,00 eura, a potporu će dobiti 14 korisnika.

Program poticanja IT poduzetništva na području Zadarske županije namijenjen je poduzetnicima koji stvaranjem dodatnih vrijednosti iz područja informacijskih tehnologija i povećanjem ponude IT proizvoda i usluga ostvaruju pozitivan učinak na gospodarski razvoj Zadarske županije.

Ulaganje za koje se tražila potpora na temelju ovog Programa mora biti ostvareno u tekućoj godini i/ili u roku od 12 mjeseci od dana potpisa ugovora o dodjeli bespovratne potpore.

Javni poziv bio je namijenjen poduzetnicima koji stvaranjem dodatnih vrijednosti iz područja informacijskih tehnologija i povećanjem ponude IT proizvoda i usluga ostvaruju pozitivan učinak na gospodarski razvoj Zadarske županije. Dodjelom bespovratnih potpora Zadarska županija želi potaknuti poduzetnike IT sektora u razvoju IT proizvoda, jačati konkurentnost nastupa postojećih poduzetnika na tržištu i podignuti razine poduzetničkih znanja i vještina.

Povjerenstvo je pregledalo i analiziralo sve pristigle zahtjeve i utvrdilo da je na Javni poziv za dodjelu potpora za poticanje IT poduzetništva na području Zadarske županije pristiglo 32 prijave kojima se od Zadarske županije traži potpora za poticanje IT poduzetništva na području Zadarske županije.

Na temelju ocjene Povjerenstva o sukladnosti dolje navedenih prijava kriterijima Javnog poziva za dodjelu potpora za poticanje IT poduzetništva na području Zadarske županije, a na prijedlog Upravnog odjela za gospodarstvo i turizam, župan Zadarske županije je donio Odluku o dodjeli potpora za poticanje IT poduzetništva na području Zadarske županije.

27.12.2023., 10:02h
17. svibanj 2024 04:18