<p>Župan Božidar Longin i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i šport Ivan Šimunić uručili su darovitim učenicima zahvalnice i prigodne nagrade</p>
Župan Božidar Longin i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i šport Ivan Šimunić uručili su darovitim učenicima zahvalnice i prigodne nagradeSime Zelic/Pixsell
StoryEditor
Dodjeljene zahvalnice

Župan Longin darovitoj djeci: Vi ste nebrušeni dijamanti i zalog za budućnost

Župan Božidar Longin primio je darovite učenike osnovnih i srednjih škola koji su tijekom prošle školske godine pohađali radionice za darovitu djecu iz područja matematike.

Zadarska županija po prvi je puta tijekom prošle školske godine provela identifikaciju darovite djece iz područja matematike. Prilikom identifikacije učenici su testirani univerzalnim mjernim instrumentom koji je Županiji ustupio Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja, a utvrđeno je da je 3,9 posto djece darovito iz ovoga područja što se uklapa u nacionalni prosjek.

Darovita djeca, 19 učenika 5. razreda osnovne škole i 6 učenika 1. razreda srednje škole, pohađala su tijekom prošle školske godine radionice svake druge subote. Na prijemu su učenici dobili zahvalnicu i prigodne nagrade koje su im uručili župan Longin i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i šport Ivan Šimunić.

- Ovdje smo danas zbog vas, jer ste vi napravili nešto jako, jako dobro za sebe. Gledajući jedan izniman talent koji imate i koji je prepoznat kao jedan nebrušeni dijamant koji se nađe u zemlji, vaši mentori su tu kao majstori da taj talent izbruse i pokažu na svjetlu dana. Ulaganje u znanje je ono što vam nikada nitko neće uzeti i to je ono najvrijednije što možete dobiti. Ulaganje u ovakav vid znanja je najkvalitetnije ulaganje jer ste vi zalog za budućnost, kako u našoj županiji i gradu, tako i u našoj domovini, poručio je Longin darovitim matematičarima.

07.10.2024., 15:38h
Karlo Ivković
07. listopad 2024 15:55